Alexander True – med far Søren som stor inspiration

Foto: Jan Korsgaard

Alexander True fik for alvor slået sit navn fast på den internationale ishockeyscene ved det nylige U20-VM. Seattle Thunderbirds-spilleren leverede en flot og ikke mindst bundsolid indsats som bindeled i den danske førstekæde, hvor han gennem hele turneringen spillede sammen med Mathias From og Nikolaj Krag-Christensen.

193 centimeter lange Alexander True sluttede U20-VM med et mål og en assist, og han noterede sig for -3 i plus/minus-statistikken. Glem ikke, at han var oppe mod de stærkeste navne fra modstanderholdene.

Det er naturligvis ikke tilfældigt, at Alexander True er blevet ishockeyspiller. De fleste ved, at han er søn af en af de første danskere, der i nyere tid gjorde sig i nordamerikansk ishockey, bomstærke Søren True.

Netop inspirationen fra far Søren har været en bærende kraft i Alexander Trues udvikling.

– Jeg blev stort set født med en hockeystav i hånden. Lige fra jeg var helt lille havde min far mig med nede i omklædningsrummet og jeg husker, at han tog mig med ud på isen, når han havde vundet en kamp, fortæller Alexander True til FACEOFF-online.dk.

– Min far har altid været mit idol. Jeg har altid elsket at høre hans historier fra, da han var en lille knægt fra Søften, hvordan han stod og skød pucke derhjemme, tog bussen til træning og trænede med tre-fire forskellige hold. Min far – opvokset i en lille landsby i Jylland og opnået en hel masse – har været en kæmpe inspiration for mig, lyder det.

– Ishockeyen har bestemt sat et stort præg på mig, og jeg har været glad for alle de gode minder, oplevelser, udfordringer og ikke mindst venner jeg har fået fra ishockeyen, lyder det fra True, der fik sin ishockeyopvækst i Rungsted, hvor han – inden han drog til Nordamerika – var en del af et historisk stærkt U17-hold i klubben i 2013/14

Nikolai Gade, William Boysen, Røndbjerg-brødrene og altså True førte Rungsted an og frem til DM-guldet, og samtidig var Alexander True en så stærk force, at han sæsonen derefter landede i WHL hos Seattle Thunderbirds, hvor han nu spiller på sit andet år.

Nogle specielle eller definerende minder fra din hockeyopvækst, hvor du lige tænker ”det her var mit gennembrud?

– At blive udtaget til U18-VM som “under age” var noget, jeg aldrig kommer til at glemme. Det var sjovt at spille mod de bedste spillere på sin årgang og se, hvor man lå i forhold til dem. Det var også turneringen, hvor jeg blev set af scoutsene fra Seattle, forklarer Alexander True.

Som de fleste andre unge danskere med skøjterne i Nordamerika og Sverige drømmer unge True om, at han en dag ender i NHL.

Det er hårdt arbejde hver eneste dag – og ønsket om at være et forbillede for de andre unge danskere herhjemme, der skal bære ham – som unge True bemærkede, da han var en af de danskere, der udtalte sig til den nylige artikel i New York Times om den flotte udvikling i dansk juniorhockey i de senere år.