Alexander Semin rykker til KHL

Foto: Bridget Samuels

Der var engang, hvor russiske Alexander Semin var en af de skarpeste målskytter i NHL, men det er efterhånden længe siden nu. Heller ikke i Montreal Canadiens lykkedes det russeren at genfinde sit tidligere niveau, og nu forlader Semin klubben og NHL.

Ifølge det russiske medie sport-express.ru er 31-årige Semin blevet enige med KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk om en kontrakt. Skiftet til KHL-klubben er blevet en realitet torsdag – en dag efter, at Semin og Montreal blev enige om at ophæve den et-årige kontrakt, russeren skrev med klubben i sommer.

Alexander Semin skal nu forsøge at få karrieren tilbage på sporet i verdens næstbedste ishockeyliga, og det er en forward med et ganske imponerende CV, den russiske klub har hentet. Alexander Semin nåede at lave 239 mål og 278 assists i sine 650 NHL-kampe, hvor han tørnede ud for Washington Capitals, Carolina Hurricanes og senest Montreal Canadiens.

Semins helt store NHL-sæson var 2009/10-sæsonen, hvor han lavede 40 mål og 84 point i 73 kampe for Capitals. Her var han et livsfarligt alternativ til landsmanden Alexander Ovechkin, men i de efterfølgende sæsoner fes magien ud af Semin. Han lavede stadig en del point, men blev kritiseret voldsomt for at være alt for doven på isen.

Arbejdsindsatsen fra Semin steg ikke i hverken Carolina eller Montreal, og derfor fik russeren med tiden en marginalrolle i begge klubber. I Montreal viste Alexander Semin gode tegn i optakten til sæsonen, hvor han spillede i kæde med Lars Eller og Alex Galchenyuk, men da NHL-sæsonen for alvor kom i gang, var der ikke meget af fordums styrke tilbage i russerens spil.

Nu vil tiden så vise, om skiftet til KHL kan få kickstartet Alexander Semins karriere, eller om det blot bliver det sidste skridt mod pensionen for den talentfulde wing, som en gang var en de spillere, verdens bedste målmænd frygtede allermest.