Ales Sova lander i Frederikshavn i dag

Frederikshavn White Hawks forstærker sig på backpladsen med en gammel kending af Metal Ligaen. Tjekkiske Ales Sova, der har en fortid i Herning, spiller i resten af sæsonen i Nordjylland, meddeler White Hawks på sin Facebook-side via et interview med træner Mario Simioni.

Så sent som i sidste sæson spillede tjekken i Metal Ligaen for Herning Blue Fox, hvor han tilbragte halvanden sæson, inden han i denne sæson prøvede lykken i ECHL. Det havde Sova ikke frygtelig meget held med, eftersom han har spillet i hele tre forskellige klubber, som sendte ham videre. Det betyder, at han nu er tilbage i Europa og Danmark.

Til gengæld er han ikke nogen fremmed fugl for træner Mario Simioni i Frederikshavn. Mario Simioni trænede Herning i 2015/16 og hentede Sova til Danmark efter at have mødt tjekken i Continental Cup, hvor han spillede med italienske Asiago. Sova gjorde siden et fornuftigt indtryk i Danmark – uden at være prangende – og forsøger sig altså nu igen på dansk jord.

– Vi har brug for hans erfaring og mere bredde på vores backpladser, og jeg ved, at Sova glæder sig til at komme til Frederikshavn. En holdspiller og en professionel aktør, der helt sikkert vil gøre os bedre, siger Mario Simioni.