Albert Adamsen skifter til Dauphin Kings i MJHL

Endnu en ung dansker har fået en fornem kontrakt i en stærk nordamerikansk liga. I fjor var Albert Adamsen på plads for Okanagan Hockey Europe i USPHL Premier, og nu tager han et yderligere step fremad i karrieren.

Adamsen, der i fjor også var med i VM-truppen for det danske U18-landshold har fået plads hos Dauphin Kings, der spiller i Manitoba Junior Hockey League (MJHL), der ligger på det næstbedste niveau i det canadiske hierarki af juniorligaer – de såkaldte Junior A-ligaer.

– Jeg ser rigtig positivt på den kommende sæson. Det er en liga, hvor jeg bestemt kan tage næste step i min udvikling, fordi der er så mange stærke spillere med stort potentiale, som jeg kommer til at møde hver aften. Med 60 kampe før playoff forventer jeg masser af spilletid, siger den 18-årige målmand.

Ganske pudsigt efterfølger han sin bror, Ludvig Adamsen, der afsluttede sidste sæson i Dauphin Kings.

– Han har givet mig råd og vejledning om canadiske Junior A-ligaer og Dauphin Kings i særdeleshed. Jeg kommer til en utrolig konkurrencedygtig klub, som fejre 50 års jubilæum, og som derfor vil prøve at gå hele vejen. Det er også en meget velfungerende organisation, som tager sig godt af spillerne. Dauphin har en kolossal opbakning fra lokalsamfundet. Der er til mange af hjemmekampene et par tusinde tilskuere, der bakker op, lyder det fra Adamsen.

Han håber i længden at kunne spille sig ind i de bedste collegerækker i den amerikanske NCAA-liga.

– Junior A-ligaerne i Canada er storleverandører til NCAA, så jeg tror bestemt på muligheden for at komme videre den vej, siger den 18-årige målmand.