AJHL: Ludvig Adamsen ude i fire uger efter god sæsonstart

Foto: Jan Korsgaard

Juniorligaerne i Canada og det øvrige Nordamerika er stille og roligt ved at komme i sving, og dermed skal de mange danskere, der gør sig på den anden side af Atlanten også i aktion.

En af dem der allerede har været i kamp er Ludvig Adamsen, der har fået en god start i Alberta Junior Hockey League, hvor han spiller for Bonnyville Pontiac.

20-årige Adamsen er rykket fra BCHL og Surrey Eagles til AJHL (Alberta Junior Hockey League), der betegnes som en hårdere og “mere voksen” liga, eftersom mange af spillerne fra AJHL rykker direkte over i seniorhockeyen i modsætning til BCHL, hvor spillerne går mere målrettet efter at komme videre på college.

I AJHL har Ludvig Adamsen og Bonnyville fore løbig vundet tre af fire kampe, og danskeren har modtaget masser af roser fra træneren Rick Swan for sin hidtidige indsats i sæsonen.

Men i en hård fysisk kamp mod Spruce Grove Saints måtte Bonnyville for nylig modtage sæsonens første nederlag, og for Ludvig Adamsen blev det desværre også begyndelsen til en pause på godt fire uger.

Den danske back fortæller:

– Efter at vi i midten af første periode ligesom mistede kontrol over kampen og kom bagud, var tiden inden til, at vi “veteraner” gik forrest – ikke mindst fysisk.

– Så vi begyndte at gennemføre vores hits og i et rigtig tungt hit, jeg fik sat i hjørnet, kunne jeg efterfølgende mærke en kraftig smerte i mit venstre ben og fod. Først tænkte jeg: Okay, det skal gøre ondt, før vi kan vende og vinde kampen så det er bare tilbage på isen, bide smerten i sig og ind og arbejde videre med flere tunge hits.

– Men efter et par hits mere blev smerten meget kraftigere og uudholdelig. I breaket mellem første og anden periode vurderede vores holdlæge, at jeg blev nødt til at komme på hospitalet og blive undersøgt nærmere: Det viste sig så efter røntgenbilleder var blevet taget, at jeg havde et brud øverst på min fod, forklarer Ludvig Adamsen.

Dermed sidder den danske “kamphund” (betegnelse fra Olaf Eller under sidste sæsons U20-VM) altså over i den kommende tid for Bonnyville.

I sidste sæson spillede Ludvig Adamsen 34 kampe for Surrey Eagles, og har siden 2013/14-sæsonen befundet sig i Nordamerika.