AHL: Patrick Russell scorede to gange i åbningen, men tabte til True

Foto: Jan Korsgaard

AHL åbnede i weekenden med samtlige hold i aktion, og Patrick Russell fik en forrygende start på sæsonen med sin klub Bakersfield Condors. Den fysisk stærke angriber, der er fast på det danske landshold, har haft en god preseason i Edmonton, og han fortsatte med en flot kamp, da Condors åbnede sæsonen natten mellem fredag og lørdag. 

Russell scorede sit første sæsonmål i undertal, da han gjorde det til 2-0 i undertal, da Bakersfield bankede Stockton Heat med hele 8-1 i sæsonpremieren. 

I det 46. minut gjorde han det til 7-0 for Bakersfield, der næppe kunne give de 4607 tilskuere en bedre åbner på sæsonen. Russell endte som 3rd Star i kampen.

Dagen efter var der danskeropgør – også i Rabobank Arena – hvor Patrick Russell og co. tog imod Alexander True og San Jose Barracuda. 

Barracuda erobrede Bakersfield og nu var det såmænd True, der stjal det danske “limelight”. Han leverede en enkelt assist og Barracuda tog sejren med sikre 5-1. Dagen forinden vandt True og co. med 4-1 over Ontario Reign og fik dermed den perfekte sæsonstart. 

Den sidste AHL-dansker, Mathias Bau Hansen, er blevet sat tilbage i sine forberedelser. Dem, der så Olaf Eller være medkommentator på Viaplays nylige NHL-transmission fra Göteborg kunne høre DIU’s talentchef fortælle, at Mathias Bau havde trænet fremragende i Danmark og følte sig klar, da han ankom til Washington Capitals’ camp frem mod NHL-sæsonen – hvor AHL-spillerne også er med. 

Bau Hansen blev undersøgt yderligere i USA, og fik ikke lov at gå i gang på campen på grund af efterveerne af den miltskade, han pådrog sig ved VM i Danmark – og som danskeren ellers troede, han var kommet sig over. Foreløbig er han nu på skadeslisten.