AHL: Mathias Bau gjorde comeback

Foto: Jan Korsgaard

Mathias Bau Hansen var efter en længere skadespause tilbage på isen, da Hershey Bears lørdag var i aktion i AHL.

Den store danske wing har siddet ude med en skade i mere end en måned, og derfor var det glædeligt, at han var med på holdkortet, da Hershey Bears lørdag mødte Hartford Wolf Pack på udebane.

Point blev det ikke til for Bau, som dog blev noteret for to skud på mål og +1. Hershey vandt kampen med 2-1, men trods sejren er holdet langt fra en kamp i Calder Cup-slutspillet. Det er gode nyheder for landstræner Janne Karlsson, da Mathias Bau dermed ser ud til at blive VM-aktuel.

To andre AHL-danskere kan også komme i spil til VM-truppen. Alexander True og San Jose Barracuda ligger sidst i deres division og er også på vej på tidlig sommerferie. True spillede en stærk kamp lørdag, hvor San Jose tabte med 7-3 til Ontario Reign. Den danske center lagde op til to scoringer og havde tre skud på mål.

Patrick Russell og Bakersfield Condors kommer heller ikke til at nå slutspillet, og Russell kommer formentlig også med i VM-bruttotruppen. Lørdag tabte Bakersfield på hjemmebane med 2-1 til Tucson Roadrunners. Patrick Russell skød på mål en enkelt gang og var -1.