AHL: Bjorkstrand og co. fortsætter triumftoget

Godt nok har Oliver Bjorkstrand holdt sig fra fadet i de seneste to kampe, men danskerens AHL-mandskab Lake Erie Monsters, er så spækket med unge, sultne og potentielle NHL’ere, at selv ikke en dansk måltørke på et par kampe har kunnet forhindre, at det Cleveland-baserede mandskab nu har bragt sig foran 3-0 i serien mod Grand Rapids Griffins.

Det betyder, at Lake Erie nu har vundet samtlige seks kampe i slutspillet og blot er enkelt sejr fra at avancere til Conference-finalen i AHL. Monsters har aldrig været i nærheden af at nå så langt tidligere i historien.

I nat blev det til en 2-1-sejr i Van Andel Arena i Grand Rapids, og det var den finske målmand, Joonas Korpisalo, der var helt oustanding. Med 41 redninger var det finske målmandstalent den helt store aktør i kampen.

Zach Werenski, første runde-draft hos Columbus i 2015, scorede det afgørende mål, og Oliver Bjorkstrand noterede +1 i plus/minus-statistikken. Danskeren står i alt noteret for seks point i seks slutspilskamp, og det holder ham faktisk inde i top 10 i AHL’s pointliga for postseason-spil.

Om et par dage kan Lake Erie Monsters tage det næste skridt ved at vinde den fjerde kamp på stribe i serien mod Grand Rapids, hvor alle tre kampe er blevet afgjort med et enkelt mål.