Afmålt dansk tilfredshed i hæderligt nederlag

Foto: Jan Korsgaard

Her til aften spillede Danmarks VM-løver generalprøve før fredagens store VM-åbningsdag. Stormagten USA bød op til dans i Kvik Hockey Arena, men Danmark bed godt fra sig og jagtede sågar udligningen mod slut. Dog uden held.

– Vi spillede på den måde, som vi gerne vil, og der er rigtig mange gode momenter derude. Selvfølgelig kan vi finjustere på visse ting, men i det store hele spiller vi en god kamp mod et rigtig godt mandskab, forklarede Nichlas Hardt til TV2 Sport-reporter Lars Fink umiddelbart efter kampen.

At danskerne ikke blot går ind til et VM som fyld, men med klare ambitioner, understregedes her til aften, hvor USA fik kamp til stregen. Det var også tydeligt i tv-interviewene efter kampen, at hæderlige nederlag ikke nødvendigvis stiller sulten for de ambitiøse landsholdsløver.

– Over hele kampen skal vi være mere klar til ikke at tabe så mange pucke. Deres backer er hurtige til at komme med i spillet og komme i overtal, og det skal vi lukke ned for. Vi skal spille lidt mere sikkert og passe på med at tabe pucken på de blå linjer, så de vender for hurtigt på os, fortalte målscorer Mathias Bau, der dog overordnet var fint tilfreds og er fortrøstningsfuld frem mod VM-premieren.

På backlinjen glædede Jesper Jensen Aabo sig over den kompetente modstand og de danske VM-forberedelser.

– Der var nok at se til mod et verdensklassehold.

– Pilen peger helt klart opad. Vi vandt de tre kampe før denne, og ganske fornuftig indsats i dag. God fart, kæderne sidder meget godt, powerplay og boxplay ser godt ud. Det tegner godt, alle er skadesfri, så nu ser vi frem mod VM på fredag, lød det fra ham.