Afdød spillers familie sagsøger NHL

Foto: Bridget Samuels

Familien til den tidligere NHL-spiller Steve Montador, som blev fundet død i februar, lægger sag an mod NHL, fordi den mener, at ligaen familien opfordrede Montador til at fortsætte karrieren, selvom hans helbred var i fare.

Det sendte chokbølger igennem hele ishockeyverdenen, da Steve Montador blev fundet død i sit hjem tidligere i år. Canadieren blev blot 35 år, og han døde mindre end halvandet år efter, at han havde lagt skøjterne på hylden. Ifølge Steve Montadors bror Chris døde den mangeårige NHL-spiller af uforklarlige, men naturlige årsager.

Montador-familien lægger nu sag an mod NHL. Familien mener ikke, at ligaen oplyste Steve Montador tilstrækkeligt om de helbredsmæssige konsekvenser, der ville være forbundet med at spille i ligaen. Steve Montador var ifølge hans far Paul involveret i 69 fights og havde 15 dokumenterede hjernerystelser i løbet af sin NHL-karriere.

Steve Montadors hjerne blev undersøgt efter hans død, og her konstaterede lægerne, at han var hårdt ramt af kronisk traumatisk encefalopati (CTE), som er en hjerneskade, der får hjernen til at degenerere. CTE ses særligt hos sportsfolk, som har været ramt af mange hjernerystelser.

– NHL bliver ved med at ignorere de problemer, spillerne oplever på grund af utallige hovedtraumer. Tragedier, som min søn Stevens, vil fortsætte indtil, der bliver taget hånd om problemet. NHL ved, men benægter, at mange år med gentagne hovedskader forårsager varige hjerneskader, siger Paul Montador i en meddelelse til TSN.

Montador-familiens søgsmål mod NHL er underskrevet af Steve Montadors forældre, hans søskende og hans søn, som blev født fire dage efter Montadors død. Steve Montador spillede 571 NHL-kampe i løbet af sin karriere.