Ærgerlig Nikolai Gade måtte se finalen på krykker, endte i glæde

Foto: Jan Korsgaard

Det var en af de eftermiddage, Nikolai Gade sent glemmer. 

Da Faceoff.dk mødte Rungsted-fighteren lige før holdkammeraterne gik til opvarmningen, humpede han rundt på krykker, og kunne godt aftvinges et smil og en god snak. Men indeni gjorde det ondt på Gade, det indrømmede han gerne. 

– Det er jo sådan nogle kampe, man lever og ånder for. Og så kan jeg ikke være med. Det er virkelig bittert, konstaterede han. 

Gade fik et skud over foden fredag aften i anden periode, da han var inde i boxplay. Det var Thomas Spelling, der hamrede til den, og den tager man ikke ustraffet med skøjten.

Nikolai Gade spillede kampen færdig, men da han fik skøjterne af, kunne han med det samme mærke, at noget var galt. Som adrenalinen og varmen kom ud af kroppen, tiltog smerterne og selv om Gade prøvede alt for at dæmpe dem med kulde og foden højt placeret, gik det ikke meget bedre, som timerne skred frem.

– Jeg forsøgte at tage skøjten på i morges (lørdag morgen), men det var helt umuligt og dermed også umuligt at spille kampen, forklarede han i minutterne op til finalen. 

Ærgerlig exit for Gade, der dog blev ved holdkammeraterne. Han havde ikke lyst til at køre på hospitalet, inden Final4 var afsluttet, men udsatte røntgenfotograferingen et døgns tid. Det fortrød han ikke. 

Gade humpede på isen til pokaloverrækkelse og “krykkede den” langs isen sammen med sine makkere. Nede i omklædningsrummet sad han på stol og rystede lige så meget på hovedet over afslutningen som alle andre. Han var glad trods skaden. Naturligvis. 

I morgen er ligeledes en afgørende dag for Rungsted-angriberen, for et røntgenbillede kommer til at vise, om Spellings kanon har resulteret i et brud på en knogle, der i værste fald kan koste Nikolai Gade sæsonen. 

Der bliver krydset fingre for den hårdtarbejdende mand i Rungsted-lejren de kommende dage.