Advarsel til Odense, Mitchell slipper

Odense Bulldogs var involveret i en voldsom afslutning i kampen mod Frederikshavn i sidste uge, hvor fynboerne fik et hav af udvisningsminutter og to matchstraffe i kampens kaotiske slutfase. Det betyder, at DIU’s disciplinærudvalg nu har advaret fynboerne om, at den dårlige opførsel skal til at stoppe. Ellers koster det karantæne.

– Udvalget skal på baggrund af de gennemsete videoklip og interviews af kampens dommere, udtrykke sin skarpe misbilligelse af den opførsel som spillerne fra Odense Bulldogs lagde for dagen, lyder det fra disciplinærudvalget.

– De gennemsete videoklip viser et Odense hold der ikke havde fokus på, at spille kampen til ende, men på alt andet, og kampen fik således en sportslig uværdig afslutning. Det er udvalgets klare opfattelse, at holdledelsen skal have kontrol over holdets spillere og forhindre en sådan afslutning på en kamp, skriver DU.

– Disciplinærudvalget skal på den baggrund hermed officielt advare Odense Bulldogs om, at skulle en sådan opførsel blive konstateret senere i denne sæson, vil udvalget indlede sag mod holdets leder (cheftræneren) for at bringe sporten i miskredit med de efterfølgende konsekvenser dette måtte have, lyder det.

Odense Bulldogs var i sidste sæson ofte indblandet i tumult efter kampene.

Er der trussel om straf til træner Brad Gratton, så slipper holdets største profil, Dale Mitchell, for karantæne i aften, når Rødovre møder Odense. Mitchells matchstraf for “abuse of official” blev nemlig afvist efter videogennemgang, og det betyder, at hans straf nedsættes til 20 “rene” minutter og altså ikke karantæne.

Til gengæld får en anden Odense-spiller, Frederik Sørensen, to spilledages karantæne for den cross checking, der førte til en matchstraf – også i kampen mod Frederikshavn i sidste uge.