Aalborg viste vilje og hentede sejren over Rødovre

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 5-4 (2-2, 0-0, 2-2, 0-0) 1-0 913 tilskuere havde fundet vej til Gigantium denne mandag aften, og de blev vidner til en kamp, som bølgede frem og tilbage. Rødovre hentede to Aalborg-føringer i første periode, mens Aalborg viste stor fightervilje og hentede 2-4 for at få overtid og til sidst sejren i straffeslag.

Aalborg var uden Anders Thode, Lasse Jul Korsgaard, Jeppe Jul Korsgaard samt Alexander Lajmi til kampen, mens Rødovre Mighty Bulls var uden Mike Rådde, Martin Højbjerg og Nikolaj Krag-Christensen.

Inden kampstart blev Marcus Lundell kåret som januar måneds spiller for Aalborg Pirates, og han var en sikker vinder i januar, hvor han reddede Aalborg i flere situationer. Han blev også afgørende i straffeslag i aften.

Aalborg gav grundet diverse skader sæsondebut til svenske Alexander Collberg på 23 år, der har spillet på 1. divisionsholdet i løbet af sæsonen. Her er det blevet til 36 point i 26 kampe, og nu fik han muligheden for at vise sig frem på eliteholdet.

Der kom chancer i begge ender, hvor holdene skiftedes til at have et godt pres på hinanden. Olle Liss startede målscoringen, da han fik pucken fra Nicolai Meyer, og Liss scorede sikkert. Den samme kæde slog til senere i perioden, hvor det denne gang var Olle Liss, der sendte Nicolai Meyer afsted mod mål. Meyer svigtede ikke og bragte Aalborg foran igen.

Mellem de to scoringer havde formstærke Matthias Asperup bragt balance i regnskabet. Der var også balance i regnskabet, da Mikael Christensen udlignede med et par minutter tilbage af perioden. Et højt skud på Lundell i målet, der ikke så heldig ud ved nogen af de to Rødovremål.

Efter de fire mål blev spillet mere nervøst fra begge hold, da man kunne mærke, at det næste mål kunne være afgørende for sejren og de vigtige point i hver ende af tabellen. Aalborg lavede nogle fejl i defensiven, og Rødovre var i store dele af perioden i Aalborgs zone. Aalborg kom også til nogle chancer, men det var Rødovre, der var farligst.

Men stadig 2-2 efter anden periode.

Rødovre så ud til, at de hurtigt fik afgjort kampen i tredje periode, da først Patrick Rasmussen og siden Jannik Karvinen lynede.

Patrick Rasmussen lavede det beskidte arbejde foran Lundell, og kunne skrabe pucken over stregen i powerplay. Kort efter det, så var det Karvinen, der fik en friløber mod Lundell, og scorede sikkert til 4-2 i gæsternes favør.

Det lignende en afgørende, men Rødovre tog op til flere udvisninger, og især den sidste blev afgørende, da Olle Liss udlignede til 4-4 med små fire minutter igen af kampen.

Inden det udlignende mål havde Sebastian Ehlers reduceret til 3-4 i en situation, hvor Rødovres Mads Carlsen var tosset, da han mente, at dommeren havde blokeret hans vej ind for at dække Ehlers, og det var med rette, for Carlsen havde problemer med at komme frem.

Rødovre-spillerne blev frustrerede, og Aalborg endte med at være  fem mod tre i cirka halvandet minut uden, at man fik scoret det afgørende mål, og Morten Andreasen kunne med – også med rette – klandre dommerne for ikke at dømme en udvisning, da han blev hægtet i sin hektiske kamp for at forsvare et point for Rødovre.

Det blev til fem minutters overtid, som Aalborg startede i overtal i 26 sekunder, uden at det kom til mål.

Overtiden gav nogle gode chancer til Rødovre, men satsningen gav ikke nogen pointmæssigt udbytte, så man endte med straffeslag, som Aalborg ikke har haft det store held med i denne sæson.

Jens Nielsen så ud til at have rystet posen, for den første skytte var debuten Alexander Collberg, der dog brændte sit forsøg. Sebastian Ehlers scorede på sit forsøg, hvor han afdriblede Ridderwall i målet, der ikke var helt tilfreds. Andrey Chistyakov scorede også, men i den sidste runde scorede Tobias Ladehoff for Aalborg, mens Matthias Asperup brændte sit forsøg.

Olle Liss, Aalborg Pirates var kampens bedste spiller. Han leverede en solid indsats i aften, hvor det blev til to mål og en assist. Han har ikke haft for vane at deltage i det defensive arbejde, men i aften var han flere gange nede at blokere skud. Men også de unge spillere i 3. kæden gjorde et godt stykke arbejde i aften, hvor Tobias Ladehoff blev afgørende i straffeslag.