Aalborg vendte og vandt i Frederikshavn

Peter Quenneville - Aalborg Pirates

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 1-2 (1-0,0-0,0-2) Et herligt lokalopgør blev afgjort med to scoringer i tredje periode, af et Aalborg-mandskab der havde mere i posen end hjemmeholdet da kampen skulle afgøres. Peter Quenneville blev matchvinder med en fornem scoring, der bringer Pirates uhyre tæt på at besætte andenpladsen, når grundspillet om syv kampe er færdigspillet.

En tempofyldt første periode blev indledt med en chance i hver ende i det første minut. Det virkede til tider hæsblæsende i Nordjyske Bank Arena, hvor gæsterne fra Aalborg lagde tryk på i de første fem minutter.

Her testede man Christian Larsen i hjemmeholdets bur, der for alvor har fået tjansen som første-keeper i White Hawks.

En løs chance til Christopher Frederiksen havde nær kastet en Pirates-føring af sig. Og det var som om gæsterne lige havde det mere fart i skøjterne i starten af kampen. Hjemmeholdet åd sig dog stille og roligt ind i opgøret, og var yderst påpasselige, når gæsterne kom med de hurtige kontraangreb. Det lignede bestemt noget, som høgene havde gjort ekstra ud af i Mario Simionis oplæg til kampen.

Hjemmeholdet var uden Roberts Jekimovs, så derfor var der lavet lidt om i kæderne. Det så udefra ud til at være et godt skaktræk af Simioni. Han kunne se Gorm Topholt forfølge en lidt håbløs puck, som han prikkede til under Galansky. 1-0-føring til White Hawks, der herefter måtte se Aalborg overtage initiativet i de sidste minutter af perioden.

De forsøgte og forsøgte. Trafik inde foran mål, og masser af forsøg på Christian Larsen, der blev bakket godt op af et påpasseligt forsvar. Derfor kunne høgene gå til første pause med en 1-0-føring.

Åben slagudveksling i anden periode, hvor det mest af alt lignede en rigtig slutspilskamp. Intensiteten var i top, og der kom også nogle udvisninger. Begge holds powerplay var dog ikke alverden at notere sig, men ellers var der mest spil til gæsterne, mens det var hjemmeholdet, der havde de største chancer.

Christian Larsen havde meget at se til i begyndelsen af anden periode, men han var opsat i aften og leverede nogle gode redninger. I den anden ende havde Galansky knap så meget at se til, men han havde været prisgivet hvis Nick Olesen havde bragt hjemmeholdet foran 2-0.

Her misbrugte Olesen dog i nærmest tomt mål, for han fik sendt pucken helt ved siden af. Ellers var der godt gang i den trods de manglende scoringer, hvor begge hold tog og gav af et godt hjerte, hvilket var et herligt lokalslag værdigt.

Mikkel Højbjerg var en evig trussel for Aalborg Pirates i aftenens kamp, mens man noterede sig en rigtig god indsats af hjemmeholdets Cam Spiro. Amerikaneren har, efter en god start i Frederikshavn, været en del usynlig på det seneste. Men aftenens kamp var en af de bedste i hans tid i hvidt.

Martin Lefebvre åbnede tredje periode med et par store chancer. Træfsikkerheden var ikke i højsædet, da han skød forbi mål i begge situationer. Men det var et varsel om stort Aalborg-pres i jagten på at vende slagets gang.

Kort efter et riv af Kiril Kabanov der sneg sig lige forbi mål. Her havde de 100 medrejsende Pirates supportere set en udligning. Herefter tog russeren sig en dum udvisning, hvilket kastede en stor Cam Spiro chance af sig. Det var livligt i Nordjyske Bank Arena, hvor små 1400 tilskuere følte sig godt underholdt.

Netop Kabanov-udvisningen kastede mål af sig. Men ikke til hjemmeholdet, der igen viste stor svaghed i den disciplin. I stedet fik gæsterne sig en af deres velkendte kontraangreb, og det udnyttede Clay Anderson til at udligne. Han fulgte op på en retur fra Christian Larsen, der var chanceløs i situationen.

Scoringen gav gæsterne vinger i lokalopgøret. I høj fart drev Peter Quenneville pucken frem, og med et velplaceret skud bragte han de røde foran 2-1. Hjemmeholdet var rystet, og lignede nogen der var begyndt at tænke tilbage på sidste uges tre skuffende nederlag.

Med fem minutter igen var det tæt på en udligning. Nick Olesen måtte se sit forsøg køre langs stregen, inden den hoppede ud på den forkerte side. Her var heldet ikke med hjemmeholdet.

Henry Hardarson kunne have afgjort begivenhederne med små tre minutter igen, Han misbrugte en friløber, men de rødklædte medspillere tilgiver ham nok hurtigt, for gæsterne drog alligevel fra Frederikshavn med alle tre point.