Aalborg vandt tilfældighedernes kamp

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Ishockey – Aalborg Pirates 2-3 ot (0-0, 1-2, 1-0) 0-1 Rungsted Ishockey var på forhånd udråbt som store favoritter inden kampen i mod Aalborg Pirates, som endnu ikke havde prøvet at vinde på udebane i denne sæsons Metal Liga.

Kampen blev aldrig nogen skønhedsopvisning i hvordan ishockey skal spilles, men mere om, hvilket hold der var bedst til udnytte de mange tilfældigheder, der opstod undervejs.

Både Rungsteds Michael Clemente og Aalborgs Marcus Lundell, gav en del returpucke, som ofte sprang direkte ud i spil igen, så de to forsvar havde mere end travlt med at få clearet foran mål, og det skabte en del tumult og kaoslignende situationer i kampen.

Kampen fik en voldsom begyndelse, da Rungsteds Marcus Nielsen blev sendt i bad for en boarding, tacklingen i sig selv, var ikke så hård, men Pirates-spilleren befandt sig i en sårbar position, og derfor var badebilletten helt i orden. I forlængelse af tacklingen røg Nikolai Gade fra Rungsted og Mathias Christensen fra Aalborg i totterne på hinanden og begge smed handskerne fik sig en god gammeldags nævefight.

Begge spillere fik hver to minutter for roughing.

De fem minutters overtal til Aalborg, kom der ikke noget ud af og kun en enkelt gang blev Clemente i Rungsted-målet testet.

Kort efter Rungsted blev fuldtallig, vendte kampbilledet, så det i stedet var gæsterne, der kom i undertal. Hjemmeholdet fik lagt et fint pres på gæsternes mål, men skarpheden manglede.

Kampens første mål faldt først seks minutter inde i anden periode, da Anders Grönlund fandt Morten Green med en pasning ned igennem midten, og så kunne Green glide fra Aalborg-backen, løbe ned og liste pucken ind under Lundell i Pirates målet til 1-0.

Nogle minutter efter scoringen kom hjemmeholdet i powerplay, men der nåede kun at gå cirka 40 sekunder, før Tobias Kisum begik en tåbelig interference i midtzonen, også var det fire mod fire.

Det tog Aalborg 24 sekunder at udnytte den ekstra plads, og hvem ellers end Nicolai Meyer som skarpretter, på en flot pasning på bagerste stolpe af Niklas Svensson? Rungsted hang efter i markeringerne i egen zone og det kostede mod ligaens farligste spiller pt.

Under to minutter senere slog gæsterne til igen, denne gang var det en spilvending i midtzonen, som kom til at koste for hjemmeholdet, og Sebastian Brinkmann kunne spille Nicki Kisum fri på højre flanken og han kunne trykke af langs isen, og se pucken ryge ind under Clemente i målet, som ikke så godt ud i den situation.

Gæsterne virkede naturligt nok oven på i resten af perioden og forsøgte at trække tempoet helt ud af kampen, for at komme til pause med en smal 2-1-føring.

Rungsted fik lagt et bedre pres i tredje periode, men det blev aldrig et massivt tryk, som gæsterne ikke kunne komme ud af igen. Marcus Lundell gav et par meget farlige returpucke, som han burde have holdt, men Rungstedspillerne var ikke hurtige nok over de løse pucke.

I den anden ende var Michael Clemente også i gavehumør, og det blev også til et par farlige andenpucke, undervejs i perioden, nede foran hjemmeholdets mål.

Udligningen til 2-2, kom med syv minutter igen, da Rungsteds bedste spiller Drew Schiestel skød et rimelig tilforladeligt skud, som Lundell gav retur på, og der var Johan Andersson hurtigst over pucken og kunne vippe den sorte gummiskive ind i det halv tomme mål.

Rungsted satte mere tempo på efter målet, men det fes ud i sandet og i stedet blev det til flere turnovers for begge hold i offensiv zone i de sidste tre-fire minutter, som førte til farlige kontra angreb den anden vej.

Kampen endte dog uafgjort 2-2 efter 60 minutter, og derfor måtte der overtid til at afgøre det ekstra point. Her startede hjemmeholdet bedst og Morten Green og Nikolaj Rosenthal var tæt på begge to, men uden held.

Med godt et minut tilbage at spille i af overtiden, så det dog ud til at afgørelsen faldt, da Rosenthal sendt pucken ind på bagstiveren, af gæsternes mål – sådan så det ud fra skribentens vinkel.

Dommeren stod godt placeret og vinkede afværgende, og i stedet kørte Aalborgs Olle Liss kontra og fikserede to Rungstedspillere, inden han fik sendt pucken videre til Sebastian Ehlers der pludselig var helt alene med Clemente, der endnu en gang måtte se en puck langs isen glide ind under ham.

Kampen viste endnu en gang Rungsteds problemer, når de skal skabe kampen selv, derudover havde hjemmeholdet ikke evnen til at ligge et længerevarende tryk på Aalborg, som derfor ikke blev presset ud i en nedsmeltning, som tidligere er set en del gange for det unge Pirates-mandskab på udebane.

Sejren kunne være gået begge veje, og symptomatisk for kampen var det en tilfældighed, som afgjorde kampen i overtiden. Pirates gjorde det de kunne og fik betaling for anstrengelserne denne aften.