Aalborg vandt i straffeslag i flot nordjysk derby

Lasse Bo Knudsen - Aalborg Pirates - Mikkel Højbjerg - Aalborg Pirates - Martin Højbjerg - Aalborg Pirates - Julian Jakobsen - Aalborg Pirates

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 3-4 (1-1,1-0,1-2) 0-0,0-1 Aalborg trak sig sejrrigt ud af et højdramatisk, intenst, chancerigt lokalopgør, hvor de med to scoringer med under fem minutter igen fik udlignet og sendt kampen i overtid og straffeslag. Kold dukkert til hjemmeholdet, der lugtede de tre point.

Mikkel Højbjerg blev matchvinder, da han som den eneste scorede i straffeslagskonkurrencen, og derfor var det de små 400 medrejsende supportere fra Limfjordsbyen, der kunne smile hele vejen hjem til Nordjyllands hovedstad.

Frederikshavn indledte lokalbraget bedst, og fik sat sig godt fast i Aalborg zonen allerede fra opgørets start. Det kastede en scoring af sig efter små fire minutter, da holdets nye russer, Alexander Bumagin, assisterede til Christopher Frederiksens scoring.

Det var hæsblæsende fra første sekund i aften, og kort efter havde piraterne da også udlignet. Mathias Mølgaard tog en dum udvisning, og den skulle gæsterne kun bruge fem sekunder til at udnytte. Det gik lynende stærkt, og Julian Jakobsen havde sidste stav på pucken, inden den sejlede ind bag en prisgivet Galansky.

Høgene lod sig ikke slå ud af den hurtige udligning. De pressede på, og da Jeppe Jul Korsgaard blev sendt til afkøling i to minutter, ja så blev Quemener-målet ellers bombarderet. Først rettede Kristian Jensen pucken af så den ramte stolpen.

Dale Mitchell forsøgte med en drilsk afslutning, men den prellede også af på stolpen, og sekunder senere sendte David Friedman en hammer afsted, men der stod overliggeren i vejen. Der var virkelig bud efter en 2-1-scoring, og stemningen bare steg og steg i det fantastiske nordjyske lokalopgør.

Mod slutningen af perioden kom gæsterne frem til lidt afslutninger. Det blev også farligt enkelte gange, og især da Grønvaldt forærede en friløber til Thomas Spelling, anede man en ufortjent føring til gæsterne ved pausen. Galansky tog sig dog kærligt af forsøget, og Grønvaldt kunne ånde lettet op.

Ishockey mellem jul og nytår er bare noget helt specielt. Aftenens kamp var en nydelse i tempo, dramatik, mål, og masser af stemning på lægterne. De 2829 tilskuere leverede sæsonens klart bedste stemning i Nordjyske Bank Arena, hvor de to fangrupperinger gav hinanden en god kamp udenfor isen.

Aalborg startede anden periode bedst. Her havde de hjemmeholdet på krogen et par gange, og især Mike McNamee havde en kæmpe chance hvor man havde set 1-2 på måltavlen. Men Galansky leverede en mirakelredning af høj klasse.

Det var i det hele taget høj klasse i aften i Vendsyssel, og undertegnede vil gerne lægge hovedet på blokken og kalde dette for sæsonens bedste kamp i Metal Ligaen. Det var virkelig så hårene rejste sig, i et festfyrværkeri af en match. Først farligt i den ene ende, og sekunder senere farligt i den anden.

Små fem minutter ind i anden periode lyste måltavlen igen. Her var det hjemmeholdet der efter et lille klumpspil fik pucken ind bag Quemener. Russeren Alexander Bumagin arbejdede godt foran målet, og fik sendt skiven ind i netmaskerne.

Det var så forrygende i aften, at man ikke kunne få armene ned. Spelling med endnu en friløber, men igen en storspillende Galansky med en superredning. Skulle vi notere alle chancer, ja så blev I, kære læsere, først færdig med at læse når anden akt af nytårsbraget starter i Gigantium i morgen.

2-1 efter 40 minutter.

Aalborg skulle frem på isen i tredje periode, mens hjemmeholdet kunne leve på kontraer. Det var netop en kontra der gjorde det til 3-1, så taget næsten lettede i hallen. Mitchell fandt Kristian Jensen, og så kunne den lynhurtige Jensen sende hjemmeholdets fans i ekstase med en sikker scoring.

Det var bestemt ikke slut endnu i Vendsyssel. Cam Braes sendte et lumsk skud afsted mod høge-buret, og lidt trafik foran, ja så var der reduceret til 3-2. Det var hedt både på og uden for isen, og spændende lige til det sidste.

Dramatisk i slutminutterne. Aalborg tog keeperen ud, og det udnyttede Mikkel Højbjerg til at udligne til 3-3. Der lugtede fælt af offside kort inden, hvilket høgene også kraftigt appellerede for, uden den manglende kendelse dog stod til at ændre. Der resterede blot 73 sekunder, da Højbjerg sendte udligningen i kassen.

Det betød afgørelse efter overtid og straffeslag, og her trak Aalborg det længste strå, og dermed bonuspointet.