Aalborg trak fra til sidst og vandt 6-2 i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 2–6 (2-1, 0-1, 0-4)

Esbjerg startede bedst men gik siden i stå, da Aalborg sejrede sikkert med 6-2, efter at have scoret fem ubesvarede mål i træk, heraf de fire indenfor kampens sidste fem minutter. Aalborg bevarede dermed den komfortable førsteplads i Metal Ligaen. 

Der var et interessant opgør i vente fredag aften, da mestrene fra Esbjerg hjemme mødte Metal Ligaens suveræne førerhold fra Aalborg.

Mens nordjyderne har overrasket positivt i sæsonstarten, så kan man næppe være tilfredse med en øjeblikkelig 8. plads i Esbjerg, hvor det dog spillemæssigt stille og roligt er begyndt at se bedre ud på det seneste.

Ikke mindst i kampene mod SønderjyskE og Herning blev der til tider vist glimrende spil, mens man fortsat savner mere skarphed og mere kynisme i de afgørende situationer.

Aalborg vandt de to mandskabers første møde i denne sæsons Metal Liga med 2-1 på egen is for ti dage siden, mens det blev til en sejr til hvert hold i Metal Cuppen, hvor de to hold ligeledes krydsede klinger.

Ronan Quemener vogtede det nordjyske mål, mens Nicolaj Henriksen startede for Esbjerg, der atter var uden Jannik Christensen.

Esbjerg med solid første periode
Hjemmeholdet lagde fra land med en frisk og optimistisk start og man talte da også tre glimrende Esbjerg-afslutninger indenfor kampens første to minutter.

Derfor var det også lidt mod spil og chancer, at gæsterne kunne bringe sig i front med 0-1 efter fem minutters spil. Tobias Ladehoff sendte pucken ind foran mål, hvor den ramte David Lidströms skøjte og røg ud til Sebastian Ehlers, som ubesværet scorede med et lavt skud under Henriksen.

Esbjerg svarede igen tre minutter senere, da Søren Nielsen viste noget af den fandenivoldskhed, som har været savnet hos Esbjerg i sæsonstarten. Kodie Curran fandt Nielsen på blue line med en præcis pasning og Nielsen bar selv pucken med sig ned mod Quemener, som i to forsøg blev passeret takket være ihærdighed og beslutsomhed fra Nielsens side.

De efterfølgende ti minutter forløb relativt udramatisk. Spillet var præget af få spilstop og perioden blev derfor afviklet hurtigt.

Efter 18 minutter lykkedes det vestjyderne at bringe sig i front med 2-1, da Henry Hardarson fik opsnappet en mulighed lidt ud af ingenting. Hardarson plukkede en løs puck ned med hånden, lagde den til rette for sig selv og sendte resolut et håndledsskud op i nærmeste hjørne.

Brock Nixon fik også budt ind med et forsøg mod periodens slutning, og man fornemmede i det hele taget vestjysk beslutsomhed og karakter på dette tidspunkt.

Gæsternes Lasse Jul Korsgaard og Sebastian Ehlers tegnede sig for et par nærgående forsøg indenfor de første to minutter af anden periode, hvor Aalborg havde fået sat Esbjerg under hårdt pres. Ellers var indledningen på perioden faktisk relativt chancefattig.

Esbjergs Anders Krogsgaard tegnede sig for kampens første udvisning otte minutter inde i perioden, men gæsterne fandt aldrig rigtigt melodien i det efterfølgende power play og Esbjerg kunne uproblematisk køre de to minutter af uret.

Fysik og høj intensitet
Efter 12 minutters spil fik Esbjergs Jeppe Holmberg en hård medfart i hjørnet bag Esbjergs mål, hvor han blev tacklet med hovedet først ind i banden.

Holmberg blev liggende på isen en stund inden han blev tilset, men var dog i stand til selv at skøjte mod udskiftningsboksen efter hændelsen. Ingen udvisning blev dømt i situationen. Kampen skiftede herefter karakter og blev mere fysisk og intens og man sad med en fornemmelse af, at tingene kunne udvikle sig.

En fornemmelse, der skulle vise sig at holde stik. Efter 14 minutters spil røg Lasse Bo Knudsen og Henry Hardarsson i totterne på hinanden efter at Esbjerg gik til Quemener i gæsternes mål. En situation der kastede en 2-minutters udvisning af sig til begge kombattanter og yderligere 10 minutter til Hardarsson.

Aalborg var bedst til at udnytte den ekstra plads på isen, da Victor Panelin-Borg formåede at finde Martin Højbjerg med en hård pasning efter et kvarters spil. Højbjerg modtog pucken på Esbjergs blue line og den hurtige forward sprintede fra Kodie Curran, inden Henriksen blev passeret til 2-2.

Men de to hold var ikke færdige med at udveksle meninger og efter 17 minutter var den gal igen. Aalborg gik til Henriksen i Esbjergs mål, hvor Jeppe Jul Korsgaard begik en slashing. En forseelse, der forvoldte irritation hos Esbjerg og endnu en lille hockeyfight kunne bryde ud, da Søren Nielsen og Tobias Ladehoff bød hinanden op til en lille dans.

De to kamphaner blev sendt i bad med en game misconduct hver. Udfaldet af tumulten blev, at Esbjerg kunne spille i overtal i de efterfølgende to minutter, hvor Tyler Fiddlers forsøg fra en spids vinkel, var det tætteste Esbjerg kom en scoring.

Stærk nordjysk slutspurt
Tredje periode startede som en taktisk affære, med Esbjerg som det mest nærgående hold – men det blev ved lige ved og næsten for vestjyderne, som syntes at tabe pusten efterhånden som perioden skred frem.

Hjemmeholdet fik chancen i power play efter 10 minutter, men som set tidligere i indeværende sæson, så var man ikke målsøgende nok og havde for svært ved at komme frem til afslutninger fra de rette vinkler.

Med fem minutter tilbage af perioden løb Brock Nixon ind i en udvisning og her var Aalborg anderledes skarpe. Efter at have kørt pucken godt rundt i zonen endte den til sidst ude hos Andrew Blazek, som med et velplaceret skud fra distancen sendte pucken helt op i krogen til 2-3.

Et halvt minut senere tog Esbjerg en helt unødvendig udvisning til Ryan Martindale for slashing i midtzonen og et halvt minut senere var der kontant afregning, da nordjyderne viste fremragende power play-spil.

Efter et par hurtige pasninger var Peter Quenneville spillet helt fri og afslutningen fejlede intet, da han uden tøven smækkede et slagskud ind bag Henriksen; Aalborg var i front med to.

Da der resterede tre minutter af kampen erstattede Esbjerg Henriksen med en ekstra markspiller og efter en timeout et halvt minut senere brændte det på foran gæsternes mål.

Jared Knight markerede sig med et stolpeskud, men minuttet efter slukkede Lasse Bo Knudsen Esbjergs håb, da han fra midten af banen sendte pucken ned i det tomme mål til 2-5.

Det blev også plus fire til gæsterne, da Sebastian Brinkman et minut før slutsignalet fik alt for meget plads inde foran Esbjergs mål, hvor en fornem pasning fra Jeppe Jul Korsgaard sikkert blev omsat til scoring.