Aalborg tog grundig revanche i nordderbyet

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 2-5 (0-2,0-3,2-0) Det blev en regulær ydmygelse i ”andendagsgildet” af det nordjyske lokalbrag, da Aalborg Pirates tog grueligt revanche fra det smertelige nederlag fredag aften. Mario Simioni havde, trods sejren senest, rystet posen i kæderne eftertrykligt, men det skulle ikke vise sig at blive en succes i aften. Tværtimod.

Vi fik en åbning på kampen at se som ikke mange havde forventet. Hjemmeholdet havde til aftenens kamp den nye try-out spiller Jeff Ulmer med, og han testede Quemener i sit første skifte med en glimrende afslutning. Kort efter måtte det franske plankeværk have stolpen til at hjælpe sig, da Luka Vidmar sendte et kvalificeret forsøg mod mål.

Det var i bund og grund ganske underholdende i de første tyve minutter i Scanel Hockey Arena. Masser af muligheder i begge ender, hvor de to keepere blev sat på flere alvorlige prøver.

Gæsterne havde i flere omgange held til at bryde hjemmeholdets opspil, og det gav nogle store chancer til det rødblusede tophold i Metal Ligaen. Det var da også dem, der bragte sig foran i kampe da Lasse Bo Knudsen fyrede kanonen af og udplacerede Thomas Lillie i høgenes bur. Godt hjulpet af Martin Højbjerg, der tog slagsmålet foran kassen og spærrede udsynet for White Hawks-keeperen.

Gæsterne kom også foran med 2-0 godt to minutter efter aftenens første scoring. Martin Højbjerg var igen på spil, men denne gang i målscorerens rolle, da han bag mål fik slået en puck ind på skøjten af Lillie og skiven stille og roligt gik den rigtige vej for piraterne til to-måls føring.

White Hawks blev dog ved at producere målchancer og flere gange brændte det på foran Quemener, i en periode hvor der sagtens kunne være scoret mange flere mål end de to gæsterne hældte ind. Det var endda ekstremt tæt på 3-0 til Pirates kort før periodens udløb, da Tobias Ladehoff smækkede et fornemt skud direkte på stolpen.

I anden periode var der åbent hus hos hjemmeholdet. Pirates blev inviteret indenfor til en gavebod af et White Hawks mandskab, der ikke var eksisterende defensivt. Tre kasser blev der, om ikke foræret, så ikke gjort særlig meget for at forhindre hos hjemmeholdet.

Ved 3-0-målet til gæsterne så høgenes slovenske back, Luka Vidmar, ikke videre heldig ud da han storsatsede på offensiv blå linje. Den chance skal man ikke give hurtige folk som Tobias Ladehoff og Lasse Jul Korsgaard, der flot spillede sig igennem og fandt Sebastian Ehlers der ubesværet kunne score.

Mikkel Højbjerg havde sidste stav på pucken, da Rasmus Søndergaard ikke var vågen og tillod en 4-0 scoring, og kort efter blev det 5-0, da Peter Quenneville sendte skiven ind på bagerste stolpe.

Udvandring i de sene timer fra dele af hjemmeholdets fans, alt imens der blev festet igennem hos de ganske få Pirates-supportere. Udover de tre mål fik de set et tophold i Metal Ligaen, der var hurtigere i tanke og handling, og ikke mindst på skøjterne end deres modstandere.

Tredje periode skulle blot overstås for de to mandskaber. Hjemmeholdet skulle undgå den helt store ydmygelse og gæsterne skulle undgå skader og karantæner. Begge dele lykkedes, og Pirates kunne fortjent sætte yderligere tre point på en i forvejen godt spækket point-konto.

White Hawks fik pyntet på resultatet med to scoringer til sidst, da Jeff Ulmer først med et fremragende slagskud kort før slutfløjt reducerede til 1-5. Pirates havde to spillere til afkøling i den situation. Det lykkedes faktisk Mathias Bau til allersidst at reducere yderligere, så man netop undgik den helt store ydmygelse. Der resterede blot ni sekunder da Bau scorede aftenens sidste mål.

I Frederikshavn var det naturligvis med interessante øjne at Jeff Ulmer blev fulgt. Canadieren har i første omgang til på fredag at overbevise ledelsen i Vendsyssel om en kontrakt. I aften så man ikke eget til Ulmer i de to sidste perioder, hvor han sammen med resten af holdet ikke leverede det niveau, man kender vendelboerne for. Dog leverede han målet til sidst, som måske har givet ham lidt kredit.