Herning afgjorde kampen i første periode

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 1-4 (0-3, 1-1, 0-0) 1915 tilskuere så et Pirates hold, der ikke var i samme forfatning, som man havde set i tirsdags mod Esbjerg. Spillet fungerede ikke, og det var ganske fortjent, at de var de 30 medrejsende Herningfans, der kunne synge ud af hallen efter kampen.

Aalborg Pirates var uden forward Oliver Anker Christensen til kampen, mens Herning var i stærkeste opstilling.

Herning var det bedste hold i de første tyve minutter, hvor Aalborg skulle lede længe efter det spil, som havde givet en flot sejr over Esbjerg på 6-1.

Der stod Herning på det hele, og man kunne ikke sætte en finger på, at Herning kom på 1-0 efter 04:48, hvor Tomas Sinisalo var først over pucken, der kom fra banden efter, at Mathias Mølgaard havde sendt den over mål.

Kristoffer Lauridsen fordoblede føringen til Herning, da han – heldigt – fik pucken foran Marcus Lundell. Han sendte reelt set bare pucken på mål, hvor den gik mellem kroppen og armen og kunne lige trille ind over stregen.

Aalborg fik nogle udvisninger mod slutningen af perioden, og det var også i powerplay, at Jerred Smithson fik pucken forbi Lundell, der var chanceløs i situationen.

Herning var foran med 3-0 efter de første tyve minutter, og midtjyderne kunne næsten afværge en mulig krise allerede på det tidspunkt.

Der var sandsynligvis talt med store bogstaver af Jens Nielsen, og det lod til, at det havde virket, for Aalborg kom ud med mere speed i skøjterne.

Det gav gode muligheder til Mathias Christensen, der var del af en 4. kæde, der skabte en del chancer og virkelig gav sig hundrede procent i hele kampen. Nicki Kisum havde også en god mulighed for at reducere, da han fik kæmpet sig fri med Pisar, men Pisar viste klassen i situationen.

Det blev i stedet for 0-4, da Jordan George kæmpede sig til pucken og sendte den forbi mål i første omgang, men han kunne tage sin egen retur, og ligge den omkring målet til scoring. Marcus Lundell sad stadig ved den anden stolpe, og var chanceløs i situationen.

Aalborg fik reduceret ved Sebastian Fakt, der bare skulle sende pucken det sidste stykke over stregen, efter et godt forarbejde af Sebastian Brinkmann, der kæmpede sig til pucken og kunne ligge den ind tæt under mål.

I de sidste tyve minutter lignede det, at Pirates ville prøve at komme med noget i starten af perioden, og hvis det lykkedes, så ville man køre på resten af perioden. Det gav enkelte chancer, men der gik ikke lang tid, før at Pirates havde opgivet at få noget ud af kampen, mens Herning var tilfredse med en sikker føring på tavlen.

Chancer var der ikke mange af, og fokus kom mere på, at man ville undgå skader i kampen, så begge hold kunne stille med fuld besætning igen på søndag, når de mødes igen.

Jerred Smithson, Herning var kampens bedste. Han havde det kølige overblik over i kampen, og havde et mål og en assist i kampen. Hans store erfaring fra NHL gjorde udslaget i 1. periode. Hos Aalborg var der plusser til Mathias Christensen, der spillede en god kamp i 4. kæden, der skabte nogle chancer i kampen.