Aalborg Pirates er snublende nær guldhjelmene

Martin Lefebvre - Aalborg Pirates - Julian Jakobsen - Aalborg Pirates

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Danmarks mest vindende ishockeyklub, Herning Blue Fox, havde nærmest ryggen presset så langt op mod muren som muligt. Alt andet end en sejr i aftenens kamp ville næsten garantere et velspillende Aalborg Pirates-hold klubbens første mesterskab i langt over 30 år. Har Herning underpræsteret eller er Aalborg bare en klasse bedre? Det svar søgte mange inden finaleseriens kamp tre.

Petri Skriko skulle finde et eller andet frem hos sine spillere, og for første gang i uendelige tider var duoen Lasse Lassen og Toni Kallela splittet op. Indledningsvis kunne han se det meste af spillet foregå i offensiv zone, så allerede her var der en form for fremskridt at spore.

Det første mål skulle set med Herning-briller også helst tilfalde værterne, og for første gang i serien undgik man en tidlig udvisning samt en Aalborg-scoring i powerplay.

Ingen af holdene kunne spille sig igennem til nogle deciderede målchancer, og selvom åbningen var taktisk præget var tempoet stadig ganske højt. Herning syntes bedre at kunne matche gæsterne på netop dette punkt, og en enkelt gang kom man også helt ind under Tadeas Galansky.

Unødvendig frækhed i spillet fra Simon Nielsen havde dog nær været en ren foræring til Kirill Kabanov, da russeren ikke var langt fra at få staven på den puck Nielsen skubbede tilbage i spil.

Også et velplaceret håndledsskud fra Sonny Hertzberg voldte Simon Nielsen problemer, ligesom et farligt pucktab af Christian Silfver kastede en giftig afslutning fra Peter Quenneville af sig.

Den hårdtprøvede finske veteran, Juha Kiilholma, fik en hård medfart af Lasse Bo Knudsen nede i hjørnet, og så havde Blue Fox muligheden i powerplay. Indimellem var der optræk til noget godt for rævene, men det var stadig ikke så direkte som man kunne ønske sig.

Selvsamme Lasse Bo Knudsen tog turen i straffeboksen i sit næste skifte tilbage på isen, og Toni Kallela kunne i høj fart levere den første alvorlige test af Galansky. Aalborg kunne herfra let straffe værternes dårlige puckbehandling, og derfor sluttede første periode uden scoringer.

Drabelig kynisme

Åbningen på anden periode forløb perfekt for favoritterne fra Aalborg. En pasning i absolut verdensklasse fra Jeppe Jul Korsgaard endte lige på bladet af Martin Lefebvre, og den målfarlige back gjorde det let til 1-0 i nordjydernes favør.

Omvendt en kold spand vand i hovedet på midtjyderne, som ellers hårdt havde jagtet den første føring i serien. Et skud fra blå af Silfver kastede en god retur af sig, men Herning fik ikke umiddelbart brudt tilbage på måltavlen.

Og kort efter skulle det blive endnu værre for hjemmeholdet. Olivier Hinse modtog en god pasning fra egen zone, beskyttede pucken flot, lagde en pasning på tværs og Jeppe Jul Korsgaard sendte den sikkert i nettet. 0-2 viste måltavlen og et Herning-exit virkede faretruende nær.

Time-out Herning, formentlig for at bremse den panik som måtte have indfundet sig, og en af de bedste perioder fulgte umiddelbart efter for hjemmeholdet. Skuddene føg om målet hos Galansky, men den sidste skarphed manglede og de berømte marginaler trillede stadig ikke Hernings vej.

Derimod var det mindre kønt da Pierre-Olivier Morin blev snydt og bremsede Lasse Lassen ved at stikke knæet frem. Galansky måtte vise klassen i målet, da et skud fra Silfver ellers så ud til at sejle i nettet. Også Lassen blev den lille i duellen mod Aalborgs sidste skanse og man kunne godt forstå hvis Blue Fox efterhånden var rådvilde.

En afgørelse på kampen lurede for hjemmeholdet, da Daniel K. Nielsen tog værternes første udvisning. Simon Nielsen tog hvad han skulle i målet og dermed var der stadig et spinkelt håb at forfølge for Blue Fox inden tredje periode.

Guldfesten tyvstartet

Herning havde desperat brug for et eller andet at række ud efter, og samtidig hang det i luften at hvert eneste skud mod Simon Nielsen kunne blive midtjydernes endelige skæbne.

Et powerplay efter små to minutter var måske den sidste livsnerve Blue Fox ville få denne aften, men en aggressiv boks fra Pirates tillod ikke rævene overhovedet at nærme sig den forløsende scoring.

Marlo Koponen fik en af de større chancer kort efter holdene blev fuldtallige, men det lave skud var læst af Galansky i målet. I stedet viste Pirates igen skarpheden frem, da Peter Quenneville var iskold i sin afslutning og ventede til han rundede Simon Nielsen inden han lagde den i tomt mål.

Martin Højbjerg skulle have lukket og slukket på endnu en fremragende detalje, men han kiksede totalt i afslutningsøjeblikket. Kun de allerstørste optimister havde ikke set afgørelsen på kampen endnu, men Blue Fox kunne godt være deres indsatsen bekendt denne aften.

Kun på et punkt, men til gengæld også det springende, kunne Aalborg sige at de var en klasse over deres modstander. Gæsterne kom ikke frem til mere end værterne, men skarpheden og målene er som bekendt udslagsgivende i hockeykampe.

Det var derfor også for sent, at Blue Fox fik brudt måltørken. Med godt fire minutter tilbage kunne Branden Gracel eksekvere sikkert på oplægget fra Kallela, og således måtte scoringen nærmest smage bittersødt i den midtjyske lejr.

Jan Dalecky kunne ellers med samme skarphed som hos Quenneville og Co. have bragt ultimativ spænding ind i opgøret, men tjekken sendte et hårdt skud i brystet på Galansky. Ganske symptomatisk for Herning endte det sidste pres med en udvisning for at være syv mand på isen, og dermed kunne Aalborg fortjent se frem til en mulig guldfest på fredag.

Nordjyderne virker lige nu bare bedre og skarpere end modstanderne, og selv om den fjerde sejr som bekendt altid er den sværeste, så vil et Herning-comeback på fredag være en stor overraskelse.