Aalborg Pirates i semifinalen efter vild afslutning

Christopher Frederiksen - Aalborg Pirates

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 3-4 (0-0,0-0,3-3) 0-1 Trods dårlig ishockey i de første to perioder, så fik vi alt hvad vi skulle have i aftenens drama i Frederikshavn. Vildt comeback af høgene i slutfasen rakte ikke til sejr, da Aalborg på en scoring i fjerde periode bragte sig foran 4-0 i serien, og dermed som første hold har booket billet til semifinalen.

Første periode leverede ikke alverden med højdepunkter. Det var småt med chancer, og der var ikke meget at se til for Galansky og Lillie i de to mål. Hjemmeholdet fik ellers et powerplay i begyndelsen af perioden, og trods det var stillet godt op, så var der ikke bud efter scoringer.

I den anden ende fik Pirates to powerplay lige efter hinanden. Her var det første ganske tempofyldt og med enkelte afslutninger, hvor det andet powerplay var fyldt med pasningsfejl, og uden giftighed. Det var ikke slutspilshockey i første periode.

Den sluttede dog ganske dramatisk. Den meget omtalte spiller i denne uge, Anthony DeLuca, tacklede Martin Højbjerg tæt på banden, og den tidligere White Hawks spiller røg ind i banden, hvor udskiftningsboksen åbnede i det samme. Det så voldsomt ud, og efter en kort votering blandt dommerne, blev DeLuca bedt om at blive i omklædningsrummet efter første pause.

Fem minutters powerplay til Aalborg i starten af anden periode gav ingen scoringer. Fremragende boxplay af høgene, og en dygtig keeper Lillie, gjorde sit til at holde Aalborg fra fadet. Der var vilje over hjemmeholdets spil, hvor Aalborg måske lige manglede det sidste, som man ellers har set i de tre første kampe.

Martin Højbjerg forsøgte at komme tilbage på isen, men det blev kun til et enkelt skift, inden han måtte opgive at fortsætte. Tacklingen fra slutningen af første periode havde sat sine spor.

Hjemmeholdet kom ikke frem til meget offensivt. Når holdet kom over offensiv blå linje var det som om det sidste lige manglede. Defensivt stod de godt, og Thomas Lillie var fremragende igen i aften i buret.

Som perioden skred frem kom Aalborg frem til flere store chancer. Morin, Kabanov og Anderson havde store chance, hvor den største var til førstnævnte. Morin fik overplaceret et skud, da han var fri foran høge-keeperen.

Derfor 0-0 efter 40 minutters ishockey, foran beskedne 1350 tilskuere i Nordjyske Bank Arena.

I begyndelsen af tredje periode var Hinse og Jeppe Jul igennem i en to mod en situation. Lidt uforståeligt tog Jul chancen selv, og så løb chancen ud i ingenting, da han kom alt for tæt på Lillie inden afslutningen. Kort efter udvisning til Jekimovs, for at køre ind i Galansky efter spilstop. Det bragte sindene i kog i Vendsyssel, da Aalborg ikke modtog en udvisning for en lignende situation mod Lillie i anden periode.

Udvisningen til Jekimovs blev dyr for hjemmeholdet, for Clay Anderson afsluttede et perfekt angreb fra Pirates, der startede helt nede fra Galansky i målet. 0-1 på måltavlen, og kæmpe jubel blandt de medrejsende Pirates supportere.

Halvvejs i tredje periode blev det 0-2, da Henry Hardarson i to forsøg fik smækket skiven i nettet. Via stolpen passerede han Thomas Lillie, og bragte piraterne uhyre tæt på semifinalen.

Men kort efter slog hjemmeholdet til. Mark Hurtubise tog sagen i egen hånd, og med et fornemt skud fik han hul på Galansky og reducerede til 1-2. Med et var livligheden i gang i opgøret. Noget vi sådan set havde ventet på lige fra starten af.

Tempoet blev sat op, der kom mere bid i tacklingerne, og der var igen spænding om resultatet. Aalborg fik lagt nogle icing pucke afsted, og høgene havde ikke tænkt sig at tage badebukserne frem endnu.

Og det blev forstærket endnu mere da der manglede godt tre minutter. Lasse Bo Knudsen sad i straffeboksen for gæsterne, og så slog høgene til med Henri Heinos første scoring for White Hawks overhovedet.

Og de fuldendte de hvide høge comebacket. Med blot 1:37 igen fandt Jekimovs en fri Henrik Eriksson, og så stod der pludselig 3-2 på måltavlen, da svenskeren takkede for pasningen med en scoring. Vild udvikling, hvor White Hawks af stort set alle var erklæret død og begravet.

Og så blev det et drama uden lige i Nordjyske Bank Arena. Galansky ud af målet, og i forbindelse med den faceoff der skulle tages, blev Mark Hurtubise idømt to minutters udvisning for at stå forkert og forsinke spillet. Så hed den seks mod fire for Aalborg, og med 19 sekunder igen fik Lefebvre udlignet til 3-3, og sikrede overtid for første gang i slutspillet indtil videre.

Efter små to minutter af overtiden var Cam Spiro tæt på at fremtvinge en kamp fem. Fornemt baghåndsskud, men desværre for ham og hjemmeholdet stod overliggeren i vejen.

Kort efter friløber til Henrik Eriksson, men heller ikke her lykkedes det at afgøre tingene.

Og trods et overtal også til hjemmeholdet, så var skæbnen hård for vendelboerne, da Aalborg med 5:01 tilbage af fjerde periode afgjorde kampen med et ”selvmål” af Jens Henrik Tönjum. Det var Lefebvre, der blev noteret scoringen, der altså så uheldigt ramte høge-svenskerens skøjte og sendte Aalborg i semifinalen.