Aalborg Pirates i interessant britisk test i weekeenden

Aalborg Pirates drager i weekenden til Sheffield for at møde Steelers, de forsvarende britiske mestre. Steelers trænes af den tidligere Aalborg-træner Paul Thompson, der stadig har glimrende relationer til Nordjylland efter sit ene år som coach for et ungt Pirates-mandskab.

Sheffield Steelers har et på papiret ganske solidt hold med et par dansk-bekendte i truppen. Ervins Mustukovs har tidligere stået for både Odense, Esbjerg og Aalborg, mens Tyler Mosienko også var holdkammerat med Mustukovs i den famøse sæson i Esbjerg, hvor Mosienko var en af tre spillere, der blev udelukket for matchfixing.

Faktisk var det Mustukovs, der i sin tid luftede mistanken om matchfixing til ledelsen i Esbjerg, men mon ikke de to er blevet gode venner igen i det engelske.

Sheffield Steelers spiller i den kommende uge Champions Hockey League og lægger ud med et opgør mod HV71. Derfor bliver det et skarpt britisk mandskab, som Aalborg kommer op mod.

Vældig spændende, hvordan det nye Aalborg Pirates-mandskab under ledelse af Brandon Reid spænder an. Ronan Quemener er en spændende fransk målmand og selvfølgelig vil mange af Pirates-fansenes øjne hvile forventningsfuldt på Julian Jakobsen og Bjarke Møller, de to storspillere, der henholdsvis er vendt hjem og gør comeback.

Undertegnede har fidus til den unge angriber Peter Quenneville, der ikke helt slog til i AHL i sidste sæson, men til gengæld kommer med giftige tal fra en toårig karriere i den stærke Western Hockey League (WHL).

I 2014/15 lavede han 76 point i en sæson, hvor en vis Oliver Bjorkstrand var topscorer i hele ligaen med 118 point. Ok, 42 point til forskel, men vi ved også godt, hvor stærk Bjorkstrand er i dag.

Quenneville var også kaptajn for Brandon Wheat Kings-mandskabet i den pågældende sæson, og det er altså ikke noget, man bare lige bliver i WHL.

Er han for ung til at spille en rolle i Europa? Og hvordan med at tilpasse sig europæisk is i første omgang. Er han blevet spilleberettiget, får vi et fingerpeg i weekenden.