Aalborg Pirates erobrede lokalrivalernes arena

- Foto : Bluelinemedia.dk

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 2-3 (1-0,0-2,1-1) Fødselaren sprællede forgæves, da White Hawks på ny indkasserede et hjemmebanenederlag. Thomas Lillie stod en pragtkamp på sin fødselsdag, men det var ikke nok for hjemmeholdet.

Aalborg Pirates viste sig mere kyniske og havde også det spillemæssige overtag i store dele af opgøret, så derfor kunne de fortjent rejse hjem med sejr i anden kvartfinalekamp.

To farlige afslutninger inden for det første halve minut, og så var vi ligesom i gang i Nordjyske Bank Arena. Nick Olesen havde en hurtig aktion som Galansky tog sig af, og i den anden ende var Kabanov tæt på at overliste Lillie.

Det intense drama fra i fredags var ingen undtagelse her i eftermiddag, og to hurtige Pirates-udvisninger til Kabanov og kaptajn Jakobsen, lige efter hinanden, efterlod hjemmeholdet i spil fem mod tre.

Powerplay blev brudt et par gange af en hårdt kæmpende Aalborg defensiv, men da Cam Spiro tog chancen fra distancen, så var der kasse og kæmpe forløsning hos et hårdt prøvet hjemmepublikum i sæsonen. Via stolpen, og så var Galansky passeret til 1-0.

Det bølgede ganske fint frem og tilbage. Thomas Lillie havde også flere gode aktioner som kollegaen i den anden ende, og det har været kendetegnede serien indtil videre med dygtige keepere. Lillie blev dog passeret i første periode.

Her var dommer Grumsen alt for hurtig med fløjten, for han fik dømt blokering i samme moment som pucken trillede ind bag høge-keeperen. Forståelig opstandelse i hele Aalborg-lejren, der her gerne havde set Grumsen have haft mere is i maven.

Perioden sluttede med et lille overtag til gæsterne, men trods flere gode muligheder, så blev Lillie ikke
passeret i en intens første periode. 1-0 efter 20 minutter.

Aalborg startede også anden periode og fik lagt pucke på mål. Thoma Lillie havde flere klasseredninger, og Aalborg spillerne gik hårdt til ham.

Tre gange inden for de første otte minutter af perioden var de inde og røre ved ham efter der var fløjtet, og til sidst gik det også galt. Her var Clay Anderson inde og fjerne benene på ankermanden, der måtte have behandling på isen i flere minutter.

Han var god i eftermiddag, Thomas Lillie. Han diskede op med en masse pragtredninger, og især i en presset periode som den anden var for hjemmeholdet i dag. Her buldrede Aalborg virkelig på, og de gange Lillie ikke var på plads, så reddede overliggeren og stolpen for ham og holdkammeraterne.

Derfor vil de også ærgre sig godt og grundigt over det sidste minut af anden periode. En fuldstændig tåbelig udvisning for at have rod i udskiftningen, blev skæbnesvanger for hjemmeholdet. Kristian Jensen måtte korrekt til afkøling, og her fik Aalborg gjort kort proces, da Christopher Frederiksen styrede pucken ind bag høge-keeperen.

Blot 26 sekunder blev det så 2-1 til gæsterne, da Oliver Hinse sendte pucken mod mål. Masser af trafik, og en Lillie der intet kunne se, så gik pucken via stolpen og ind til ny Pirates-scoring. Kæmpe jubel blandt de medrejsende supportere fra Aalborg, alt i mens Lillie rasede mod Jacob Grumsen.

Keeperen mente ikke at pucken havde været over stregen, men den sort/hvidstribede vestjyde var af en anden mening. Hjemmeholdet var presset i store dele af anden periode, men midtvejs havde de faktisk chancen for at bringe sig på 2-0. Her missede Henrik Eriksson et straffeslag for høgene, som havde det svært i en intens atmosfære.

Og det var virkelig intens, og til tider også dramatisk. Som det skal være i et slutspil, hvor den lige får en tand ekstra i nærkampene. Derfor skulle der noget ekstra til spillemæssigt for hjemmeholdet, der efter anden periode var bagud med en både i kampen og serien.

De kom også ud med et lidt andet udtryk i tredje periode. Der blev lagt flere pucke på mål, og generelt kom de mere op i Aalborg-zonen. Her var gæsternes defensiv gode til at optrevle angrebene inden de blev rigtig farlige. Det virkede som om Aalborg havde et gear mere end høgene.

Det var generelt chancefattigt i tredje periode. Aalborg koncentrerede sig om det defensive, og hjemmeholdet forsøgte og forsøgte, men det ville ikke rigtig lykkedes for dem i store dele af perioden.

Derfor var det også let at forudsige at Aalborg nok ville køre sejren hjem, hvilket i særdeleshed lykkedes med scoring til 1-3 små fem minutter før tid. Her kunne Pierre-Olivier Morin sende pucken ind bag en prisgivet Thomas Lillie, der kunne konstatere, at det ikke blev til sejr på hans 22 års fødselsdag.

Hurtubise reducerede med to minutter igen, men det lykkedes ikke for White Hawks at vende slagets gang. At White Hawks er ramt på selvtilliden på egen is er tydeligt. Dette var nederlag nummer 15 på hjemmebane i sæsonen, og så snart det begynder at gå en smule skævt for holdet, så ses det tydeligt på spillernes reaktion. Man er så bange for at fejle på egen is, at det er blevet en hæmsko for dem at præstere ordentligt.

Derfor står det nu 2-0 til Aalborg Pirates i slaget om Nordjylland, hvor vi tirsdag aften har tredje kamp i Gigantium Is-Arena. Her ser det ikke godt ud for White Hawks, der udover at være bagud med to, må konstatere at det ikke ser godt ud med de defensive skavanker. I dag var Ales Sova og Mark Müller ude, og til slut i kampen i eftermiddag, måtte også Mads Larsen udgå for høgene.