Aalborg og Gentofte i historiens tredjelængste kamp i dansk ishockey

111 minutter og et sekund. Så lang tid måtte de to hold fra Aalborg og Gentofte spille i eftermiddag – og aften – før det  endelig lykkedes for Ryan McDonough at score det afgørende mål og dermed blive den store helt for Aalborg i denne heftige serie.

Naturligvis kæmpe eufori i Gigantium Isarena, hvor Pirates og Stars trak matchen helt ud i det vildeste, de to klubber nogensinde har set i et slutspil.

Og da uret passerede 104 minutter slog de to holds spillere sig også ind som de aktører, der har medvirket i den tredjelængste slutspilskamp nogensinde i dansk ishockey, siden man indførte “spil til den bitre ende” i sæsonen 2003/04.

Det var i sæsonen derefter, at Frederikshavns Radim Piroutek satte det legendariske syvende mål i tiden 124:18 minutter i kampen mod Nordsjælland i kamp tre i serien, som Frederikshavn endte med at vinde 4-3 i kampe.

Dan Ceman, nuværende SønderjyskE-træner, scorede til 3-2 i finaleseriens første kamp i 2008/09, efter 115:26 minutter, og nu skriver Ryan McDonough sig altså ind i historiebøgerne som nummer tre på den liste med 111:01 minutter.

Undervejs i tredje periode passerede han Christoffer Kjærgaard (2004/05) i finaleserien Herning-AaB og Robin Bergman (2012/13) i finaleserien Frederikshavn-SønderjyskE. Begge kampe gik ud i det 104. spilleminut.