AALBORG MESTRE FOR FØRSTE GANG I 37 ÅR

- Foto: Bluelinemedia.dk

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 6-1 (2-0, 1-1, 3-0) Sjette finalekamp, og Aalborg havde endnu engang muligheden for at hjemtage guldet, mens Herning havde muligheden for at bringe serien ud i syvende og afgørende kamp.

Hos Aalborg var der en enkelt ændring i kæderne, hvor Christopher Frederiksen er rykket ned som den 13. forward, mens Henry Hardarson havde overtaget hans plads i kæden med Pierre-Olivier Morin og Peter Quenneville.

Hos Herning var der ikke nogen ændringer i kæderne forud for kampen.

5000 mand var på plads i Cool East Arena, og de var vidner til en kamp, hvor Aalborg var i kontrol i stort set hele kampen, og Herning ikke havde det store at komme med. Guldet kom fortjent til Aalborg, som Lasse Lassen også udtrykte det efter kampen, nemlig at det var Aalborg, der ville det mest i serien.

Aalborg i kontrol
Aalborg var i total kontrol i kampens indledning, hvor hjemmeholdet kom frem til en masse store muligheder, og det var tæt på allerede efter et lille minut, hvor Tobias Ladehoff havde muligheden for chokstarten, men han sendte pucken forbi mål.

Aalborg fik dog chokstarten, da Clay Anderson fik pucken på blueline, og kunne sende den forbi en prisgivet Simon Nielsen i målet. Masser af trafik foran ham gjorde, at han ikke så pucken, før det var for sent.

Bare halvandet minut senere kunne Peter Quenneville score et af de lettere mål, da han kunne sende pucken i det tomme bur. Oplægget stod Pierre-Olivier Morin for, da han trak ind mod mål, og sendte pucken på mål. Nielsen reddede den, men Quenneville var først på returen.

Herning tog sin timeout for at få styr på tropperne, men defensiven haltede stadig noget, og Martin Højbjerg og Henry Hardarson var tæt på at gøre det til 3-0, men Simon Nielsen fik blokeret ved stolpen.

Herning kom til nogle sporadiske muligheder, hvor Tadeas Galansky havde styr på skuddene og ikke gav de store ved dørene. Fik Herning sat et pres på mål, så var Aalborg gode til at lukke ned for de store chancer. 2-0 efter 1. periode, hvilket sagtens kunne have været større.

Galansky-fejl bragte Herning ind i kampen
Et mindre drop af Tadeas Galansky bragte Herning tilbage i kampen, da Jan Dalecky tog chancen med baghånden fra en spids vinkel, og pucken røg i nettet. En fejl, der gav Herning mere tro på det hele, og kort efter var Dalecky igen tæt på at score. Men denne gang var Galansky klar.

Spillet bølgede frem og tilbage med chancer til begge hold, men det var Peter Quenneville, der var første mand til at score yderligere. Efter en icing, hvor Simon Nielsen havde problemer med sin hjelm, og kunne trække tiden lidt på den måde. Pierre-Olivier Morin vandt faceoff og trak den tilbage til Peter Quenneville, der sendte pucken i nettet via mindst en stolpe.

Kort tid efter havde Branden Gracel pucken i nettet, men målet blev korrekt annulleret for at være sparket ind. Begge hoveddommere var sikre i deres sag, og det kom aldrig op til videomåldommeren. 3-1 til Pirates efter 2. periode, og tilbage i kontrol.

Kaptajnen lukkede og slukkede
Julian Jakobsen har flere gange været udskældt i løbet af sæsonen, da hans disciplin ikke har været god. Han tog i den gang revanche, og lukkede kampen til 5-1 og 6-1. Først var det dog Martin Lefebvre, der sendte pucken i nettet fra blueline i powerplay.

Det lignede en afgørelse, men man skal huske, at Herning tidligere i serien har scoret tre mål på kort tid. Der blev arbejdet godt i alle kæder fra Aalborgs side, hvor man fik lukket rigtig godt ned for Herning.

Taget lettede på Cool East Arena, da Julian Jakobsen sendte pucken i nettet til 5-1, for der følte man, at guldet var hjemme i Aalborg. De unge spillere fik en masse spilletid som en cadeau fra Brandon Reid og Ronny Larsen.

Det blev også til 6-1, da Julian Jakobsen sendte pucken fra blueline og hele vejen i nettet.

Kampen sluttede med 6-1 til Aalborg, der dermed kunne kåres som danske mestre for første gang i 37 år.