Aalborg kopierede kamp 2 – udbyggede til 3-1 i serien

Vojens Efterskole
©iShoot.dk
Vojens Efterskole

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 1-2 (0-0, 1-0, 0-1) 0-0, 0-1

320×360 artikel

Der stod måske ikke vind eller forsvind på tifoet nede i supporterhjørnet, men hos det midtjyske publikum var kampens betydning ikke til at tage fejl af. Til opgaven havde Petri Skriko valgt at ryste posen og havde således tre nordamerikanere i samme kæde. Aalborg kunne køre videre med det hold der inden kampen var foran med 2-1 i serien.

Et påpasseligt Aalborg-hold stod i deres vante styrespil velvidende at presset lå på hjemmeholdet. En smule nervøsitet blandt “byens rødder” indledte kampen, og fejlpasningerne flød i en lind strøm.

En afslutning fra Mikkel Højbjerg voldte Simon Nielsen problemer, og Lasse Lassen havde en god mulighed overfor Ronan Quemener, som var den gåde rævene skulle finde løsningen på.

Jakob Jessen blev første mand til at besøge straffeboksen, og Pirates havde en tidlig mulighed for at få kampen præcis hvor de ville. Nordjyderne kom dog aldrig frem til noget, men havde til gengæld fået en vellykket start på kampen.

Et godt pres fra Pirates fik lagt det første alvorlige tryk på Simon Nielsen, men hjemmeholdet fik med nød og næppe afværget situationen. Aaron Harstadt havde ligeledes et godt skud på mål, og gæsterne var først på det meste i disse minutter.

En to mod en situation til Herning kastede end ikke en afslutning af sig, og inden perioden sluttede var Pirates igen i powerplay. Igen blev piraterne holdt fra fadet, og perioden sluttede uden scoringer. Herning kunne dog tage et powerplay med sig ind til forberedelsen af anden periode.

Forløsning i Herning

Et godt hug fra Lindsay Sparks gav en farlig retur, men mere fik Blue Fox ikke ud af den resterende tid i overtal. I den anden ende var Julian Jacobsen tæt på med en drilsk styring tæt under mål, og kampens første mål ville på ny være af afgørende betydning.

Midtjyderne kunne dog spore fremskridt i kvaliteten af afslutningerne. Mike Aviani hamrede løs på pucken lige foran Quemener, men franskmanden lod sig ikke overliste inde på stregen.

Lasse Lassen var millimeter fra at se sin afslutning stryge i netmaskerne, og Mike McNamee var tæt på da han gik køkkenvejen om Nielsen. Kampen en smule mere åben på dette tidspunkt.

Man bemærkede flere gange den ro som gæsterne spillede med i egen zone, og Herning fik således deres bedste chancer når piraterne blev fanget for langt fremme på isen.

Et godt pres fra Blue Fox havde nær givet pote, men Zach Torquato fik ikke ram på tværpasningen fra Lindsay Sparks. Og forløsningen kom så med små tre minutter tilbage.

Formidabelt overblik af backen Taipalus der passede på tværs mens hele hallen råbte “skyd”, og Joonas Riekkinen kunne via Quemeners benskinne se pucken glide i mål til øredøvende jubel i Kvik Hockey Arena. 1-0 og Blue Fox i høj grad i live.

Riekkinen havde endda endnu en stor chance inden hornet lød for anden gang i kampen, men i en position med ryggen til målet greb franskmanden ham ud. Slut på endnu en tæt periode imellem de to hold.

Deja-vu på ny

For Herning handlede det nu om at forsætte i samme spor som tidligere. Sidst midtjyderne trak sig tilbage vendte Aalborg kampen og vandt, og det var der næppe råd til endnu engang.

Umiddelbart havde rævene også lært af lektien, men spillet var stadig præget af fejl i opspillet. Aalborg spillede med musklerne som vanligt og det kostede Nikolaj Carstensen en udvisning.

Blue Fox fik dog ikke løsnet så meget som et skud i de to minutter, og gæsterne kunne herefter fortsætte med at køre på.

Thomas Spelling afsluttede hårdt fra kanten af cirkelen, og publikum holdt vejret mens pucken langsomt gled forbi den ene stolpe. Og Aalborg kunne kort efter også teste evnerne i powerplay.

En afslutning fra Cam Braes gav en livsfarlig retur, og Simon Nielsen fik i ren desperation slået pucken væk fra farezonen. Trængselstider for værterne der kæmpede med alt hvad de havde på dette tidspunkt i kampen.

Igen rigeligt med spilstop som gav en uskøn omgang ishockey, men nerve og spænding var der til gengæld fyldt godt op af. Mike Aviani fik en friløber med små syv minutter tilbage, men Quemener havde styr på canadieren hele vejen.

Også Markus Jensen havde en eventuel afgørelse på hånden, og Herning forsvarede sig eminent ved simpelthen at angribe Aalborg. Ronan Quemener forlod sit mål, og der var kaldt time-out Herning med 1:23 tilbage på klokken.

Scenariet fra sidst skulle dog gentage sig. Akkurat som sidst fik Aalborg trykket udligningen i kassen, denne gang var det Cam Braes der sendte pucken i mål med 3,8 sekunder tilbage efter at tre-fire Herning-spillere angreb med hovederne under armene i stedet for at forsvare de sidste sekunder hjem. 

Piraterne stjal igen sejren

Aalborg gik ind til overtiden med den klare overhånd, og Herning var presset maksimalt efter endnu en iskold spand vand i ansigtet. Det lå med andre ord perfekt til Pirates, men Herning lagde faktisk bedst ud.

Det var ikke kun på lægterne at nerverne sad uden på tøjet, også spillet på isen bar præg af kampens vitale betydning.

Hallen blev stille da Nicolai Weichel fik en udvisning, og Aalborg tog en time-out. Herning overlevede denne gang og holdt håbet i live.

Med godt otte minutter tilbage røg Martin Højbjerg ud, og så havde Herning pludselig muligheden. Også gæsterne stod distancen, og årets dumhed kom kort efter da Patrick Madsen, efter en udvisning til nordjyderne, valgte at tackle sin modstander og også fik en udvisning.

Afgørelsen lod vente på sig, og femte periode var en realitet.

Efter syv minutter af femte periode faldt der en ny udvisning, og Herning havde igen afgørelsen i egne hænder. Jan Dalecky hamrede løs mod mål, men Aalborg ofrede sig heroisk foran Quemener.

I stedet slog gæsterne til i den anden ende, og Spencer Humphries kunne afslutte dramaet med et håndledsskud. Dermed vandt Aalborg Pirates og har nu mere end det ene ben i semifinalerne.