Aalborg holdt nede af Odense

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Odense Bulldogs 0-3 (0-2, 0-1, 0-0) 4554 tilskuere havde taget turen til Gigantium for at se, om Aalborg kunne gøre det umulige og vinde med seks mål over Odense. Imponerende tilskuertal for Aalborg i en kamp, hvor der reelt set ikke stod noget på spil, da Odense sejrede med fem mål i den første kamp.

Aalborg stillede til kampen med fire hele kæder, både offensivt som defensivt, hvor alle spillere fik lige meget spilletid, både i powerplay og boxplay. Alt i alt kan man næsten sige, at Aalborg spillede kampen som en træningskamp.

Færre skift til alle spillere, og på den måde håbe, at man undgik yderligere skader. Aalborg fik Patrick Sørensen skadet med en hjernerystelse i gårsdagens kamp i Odense.

Aalborg kom ud til kampen med god fart i skøjterne for at se, om man kunne få kampens første mål og på den måde måske ryste Odense en smule. Der var blandt andet gode chancer til Nicolai Meyer og Tobias Ladehoff, men uden scoring. Aalborg fik også kampens første powerplay, hvor man dog ikke kunne få sat spillet ordentligt op i kampen.

Det var dog også Dale Mitchells fortjeneste, da han arbejdede rigtig godt i undertal. Odense kom foran, da Sean Wiles arbejdede godt med en Oliver Gatz hængende på sig, og et småforkølet skud gik mellem armene og kroppen på Jesper Wulff.

Aalborg kæmpede godt, men det var som om, at håbet blev slukket, da Rene Espersen – i powerplay – mistede pucken i egen zone til en hårdt arbejdende Mike Daugulis, der sendte pucken videre til Sean Wiles, der sendte pucken i mål mellem benene på Jesper Wulff.

Odense trak håndbremsen en smule i 2. periode, hvor Aalborg blev ved med at køre på med fire kæder og masser af fight. Bedst illusteret ved backen, Magnus Leth Nielsen, der smider sig ned i et skud, mens man var nede med 0-2 og samlet 3-10.

Udvisningerne sad meget løst ved dagens hoveddommere, der kastede om sig med den ene udvisning efter den anden, hvilket fik slået en del af spillet i stykker for begge. Sean Wiles fik dog sendt pucken i mål uden chance for Jesper Wulff, der først reagerede, da pucken var kommet forbi.

Kort efter var Odenses Oliver Larsen millimeter fra at blive målscorer for anden kamp i træk, da han sendte et skud på stolpen. Aalborg fik dog reddet kastanjerne ud af ilden.

Wulff fik dog taget flot revanche, da han i flot stil fik løftet benskinnerne, mens han rullede rundt og reddede Wiles’ forsøg på tomt mål. En flot redning, men Tadeas Galansky i den anden ende ville ikke stå tilbage for den redning, så han præsterede en mindste lige så flot redning, da Sebastian Ehlers kom alene mod mål.

De sidste 20 minutter skulle reelt set bare overståes for begge hold – og helst uden skader og karantæner til følge. Aalborg ville gerne have et mål scoret for at taget ville lette på Gigantium, men Galansky var sikkerheden selv i målet i hele kampen. Gav han en returpuck, så var backerne hurtigt over den for at rydde op.

Der var et par gange optræk til en lille dans på isen, men det var ventet, at det ville være Lasse Bo Knudsen og Dale Mitchell, da de havde kørt en del på hinanden i løbet af kampen. Det var dog Odenses Frederik Hoeg og Aalborgs Mathias Christensen, der stod for den svingom. Christensen vandt kampen klart på point, men belønningen var den samme til begge. En badebillet og første mand ud i det varme vand. Mathias Christensen fik dog irriteret Odenses bænk nok til, at det var svært for ham at komme ud, da han skulle forbi deres boks.

Tiden løb af uret, og Odense kunne lade sig hylde som samlet vindere af serien og dermed en plads i finalen med samlet 11-3.

Ryan McDonough med 3 point og målmand for Odense, Tadeas Galansky, bejler meget til at blive kampens bedste spiller. De havde en god aften, men Jesper Wulff i Aalborgmålet fortjener æren. Han var placeret i et skydetelt, hvor han endte med at lukke tre mål ind på 32 skud. Respektabelt af en reservemålmand, der ikke har set meget istid denne sæson.