Aalborg hentede ottende sejr i træk

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) Aalborg tog mod de forsvarende danske mestre, Esbjerg Energy, i Gigantium en råkold tirsdag aften. Aalborg havde meldt flere spillere ude til kampen i deres optakt, hvilket var et mindre spil for galleriet, da Aalborg kom med hele styrken.

Det efterlod Jeppe Jul Korsgaard som 13. forward i opstillingen, men det gav alligevel en del spilletid til den unge forward, der sammen med holdkammeraterne endte med at juble over sejr nummer otte på stribe. 23 point i otte kampe er en helt vild åbning af nordjyderne.

Aalborg havde taget spillet med fra Herlev-kampen til aftenens kamp, for det var bestemt ikke poleret hockeyspil, der blev vist til de mange fremmødte tilskuere. 1. periode var bestemt ikke kønt fra nogle af holdene, der lavede fejl på fejl.

Esbjerg havde pucken til at ligge omkring stregen bag Ronan Quemener, men den kom ikke til over stregen.

Chancer i begge ender, men hverken Aalborg eller Esbjerg var meget præcise i deres afslutninger, og der skulle et straffeslag til Aalborg for at åbne op for scoringen. Martin Højbjerg blev trukket ned bagfra, og på straffeslaget kunne pucken lige snige sig over stregen til stor juble blandt størstedelen af tilskuerne.

Kan man have busben på hjemmebane? Det skulle man næsten tro, at Aalborg havde i aften, for det var et forvandlet Aalborghold, der kom på isen. Der var mere fight og store tacklinger fra både Esbjerg og Aalborg, hvilket gav nogle små episoder, hvor der kunne være dømt udvisning for små hævnakter, men fløjten forblev tavs.
Mikkel Højbjerg røg i isen efter en voldsom tackling i banden, men kunne selv skøjte ud i boksen efterfølgende, men også Esbjerg Energy-målmand, Mathias Seldrup, fik sin del af tacklinger fra Højbjerg tvillingerne, der skøjtede tæt omkring mål, og ramte Seldrup flere gange.

Esbjerg fik hurtigt udlignet Aalborgs føring til 1-1, da Tyler Fiddler sendte et skud afsted mod mål, hvor Quemener ikke nåede at få stokhandsken på den.

Det fysiske spil blev udfoldet fra begge lejre, og kampens dommere tillod en hel del småting i løbet af kampen. Det var ikke altid poleret spil fra holdene, men Aalborg kæmpede bravt og fik Seldrup under pres i flere omgange.

Det gav pote til Aalborg, da Tobias Ladehoff og Christopher Frederiksen kom afsted i en 2mod1, hvor Ladehoff tog skuddet på mål, men Seldrup kunne ikke holde skuddet, og Frederiksen kunne prikke returen over stregen til stor jubel i Gigantium.

Med cirka halvandet minut igen af den ordinære tid blev Julian Jakobsen ramt af en udvisning, og Esbjerg satsede uden målmand. Esbjerg fik sendt en del skud afsted mod mål, men det lykkedes for Ronan Quemener og Aalborgholdet at holde stand ved flot fight i zonen og en masse blokeret skud, hvor specielt Lasse Bo Knudsen var nede flere gange.

Martin Højbjerg gjorde comeback efter en mindre skadesperiode, og man må sige, at han gjorde fin figur. Sammen med tvilling, Mikkel, var han en evig trussel, og de skøjtede hårdt på mål i hver situation, hvor det var muligt.

Derudover blev det også til et mål på straffeslag i slutningen af første periode.