Aalborg havde legestue med Jutland Vikings

Aalborg Pirates – Jutland Vikings 9-1 (1-0, 5-0, 4-1) Aalborg stillede op til kamp mod Jutland Vikings, der har den tidligere Pirates-spiller Mathias Christensen i truppen.

En stor test af det nye hold i 1. division, der er en overbygning af Silkeborg og Aarhus. 613 tilskuere havde taget turen i Gigantium, og de fik en del mål, hvilket nok også var forventet, når man kiggede på holdene. Aalborg sparede dog en del spillere, mens Jutland kørte på med alle mand.

Aalborg sparede som skrevet en hel kæde til kampen, og med Ronan Quemener med det franske landshold, så havde Jacob B. Jensen fået tjansen i målet, selvom de egentligt kunne have spillet uden målmand, da Jutland sjældent var farlige. Aalborg var uden forwards Bjarke Møller, Julian Jakobsen og Peter Quenneville samt backen Victor Panelin-Borg.

Aalborg sad på det hele, og kom foran efter små tre minutter, da Oliver Anker sendte Tobias Ladehoff afsted i et breakaway, som han udnyttede ganske sikkert. Kort efter havde han chancen for at udbygge føringen, men Jacob Pedersen i Vikingsmålet var på plads, som han var store dele af 1. perioden. Aalborg sendte masser af skud mod ham, men han lod kun det ene gå ind.

Skuddominansen var tydelig, ved at Jutland først havde deres første skud efter 15½ minut. På det tidspunkt havde Aalborg sendt 16 skud afsted. Efter de første 20 minutter var skudstatistikken hele 21-2 i Aalborgs favør, men kun det ene mål.

Hvor 16-årige Jacob Petersen havde haft en god første periode, så blev han hurtigt skudt i sænk i 2. periode, da Aalborg scorede tre mål på lidt over tre minutter. Først var det Lasse Jul Korsgaard, der scorede et par stykker, hvor det ene kom i powerplay, mens Mikkel Højbjerg udbyggede til 4-0. Jutland havde problemer med at få skiftet ud, da der var lidt langt til boksen i den midterste periode.

Aalborg udnyttede endnu et powerplay til at komme foran med 5-0, hvor firsttimeren fra Sebastian Brinkman lige fik sneget sig over stregen.

Midtvejs i kampen skiftede Jutland målmand, hvor 20-årige Wiktor Kopycinski kom ind og han kom direkte ind i et skydetelt.

Kopycinski holdt dog stand til det sidste minut af perioden, hvor Mikkel Højbjerg sendte et skud mod fjerneste stolpe, og det så ud til, at den blev styret ind af Martin Højbjerg, men det var Mikkel, der fik målet. 6-0 efter 40 minutter, og Aalborg blev ved med at sende pucken mod mål – 40-4 i skud efter 2. periode.

3. periode skulle reelt set bare overståes uden skader og karantæner, og Sebastian Ehlers scorede sit første mål i kampen til 7-0, mens Jutland Vikings fik reduceret til 7-1 ved Simon Jensen, mens de var i powerplay.

Bryce Reddick ville også være med i målfesten, da han kom fra udvisningsboksen og arbejdede hårdt bag mål, hvor han til sidst endte foran mål til en firsttimer, som Kopycinski burde have taget. Det blev også til 9-1, da Martin Højbjerg sendte pucken ind i det tomme mål efter en perfekt aflevering fra Bryce Reddick. Kopycinski var helt udspillet i situationen.

Kæden med to gange Jul Korsgaard (Lasse og Jeppe) samt Sebastian Ehlers var i hopla, men også på en lidt billig baggrund, da Jutland Vikings ikke havde det store at komme med.