Aalborg fightede sig til sejr

Foto: Jan Korsgaard

(Kampreportage: Mike Larsen i Gigantium Isarena) 1044 tilskuere var taget til kamp i Gigantium Isarena, hvor kampen stod mellem et par hold, der skulle tilbage på vindersporet.

Aalborg jagtede den første sejr i Metal Ligaen, mens Rungsted jagtede revanche efter 0-3-nederlaget mod Gentofte på hjemmebane. Aalborg stillede til kampen uden backerne Daniel Madsen, Christoffer Lindhøj og Lars Lundin, mens Rungsted var uden backerne Joachim Holten Møller og Daniel H. Nielsen.

Kampen bølgede noget i starten af kampen, hvor der var løse chancer i begge ender. Dog var det Aalborg, der åbnede scoringen efter små seks minutter.

Mike Clemente var ude af position i Rungsted-målet, og Sebastian Fakt kunne ligge pucken rundt om den fjerneste stolpe, uden at Clemente kunne komme over og redde den. En perfekt start for Aalborg.

Aalborg arbejdede hårdt videre, og mens man var fire mod fire på isen, var det én af dagens tre Aalborg-spillere med fødselsdag, der scorede målet til 2-0. Jeppe Jul Korsgaard gav sig selv en god 18-års fødselsdagsgave med målet.

Rungsted forsøgte at komme tilbage, men til trods for, at Aalborg var uden tre backs til kampen, så var Marcus Lundell en sikker sidste skanse for hjemmeholdet. Flere gange var også Anders Thode og Robin Karlsson nede at blokere skud var den ene stolpe.

Fra pladsen oppe under taget så det ud til, at Olle Liss scorede til 3-0 i powerplay, men pucken kom meget hurtigt ud, og ingen af dommerne reagerede på det. Heller ikke spillerne protesterede, så mon ikke det var en ren stolpe fra den svenske skytte.

Aalborg havde arbejdshandskerne på igen til 2. periode. Moralen hos hjemmeholdet var høj, selvom man havde tabt seks kampe i træk.

Hjemmeholdet havde flere gode chancer for at score yderligere, men Oliver Anker misbrugte chancen efter, at Sebastian Brinkman sendte pucken på stolpen fra en spids vinkel.

I slutningen af perioden var Aalborg i powerplay, hvor en anden fødselslar, Christopher Frederiksen, var helt fri foran mål, men sendte pucken i maven på Mike Clemente.

I 3. periode var Aalborg tæt på at sætte sejren over styr, da Jonas Røndbjerg og Rungsteds øjeblikkelige topscorer,  Erik Hjalmarsson, udlignede den nordjyske føring.

Nu var momentum hos gæsterne, hjemmeholdet lavede flere fejl, og Pirates-spillerne virkede nervøse for at sætte flere point over styr i slutfasen, som man tidligere havde gjort i sæsonen.

Lydmåleren må være kommet op på mindst 100 dB i Gigantium, da Lasse Jul Korsgaard sendte pucken i mål til 3-2 tæt under mål, mens man var i powerplay. Aalborg havde ellers været i powerplay i lang tid, men det virkede fantasiløst og gik alt for langsomt og indtil målet kunne gæsterne dygtigt annullere Aalborgs fordel.

Olaf Eller hev Mike Clemente ud af målet med lige omkring ét minut igen af perioden for at satse alt, men det lykkedes ikke for Rungsted at sætte Aalborg under pres.

I sidste sekund lykkedes det for Olle Liss at sende pucken i mål efter oplæg fra Nicolai Meyer.

Jeppe Jul Korsgaard, Aalborg Pirates var banens bedste mand. Ikke nok med at han havde fødselsdag, han rundede også dagen af med at score til 2-0 midtvejs i 1. periode. Derudover ydede han også en stor arbejdsindsats og var altid en stressende faktor for Rungsteds backs.

Kampfakta fra Metal Ligaens livecenter: 

Aalborg Pirates Time Type Rungsted Ishockey
1-0 [EQ]: #15 Erik Sebastian Fakt (#43 Nicki Kisum, #28 Magnus Leth Nielsen) 05:40 Goal
#32 Lasse Bo Knudsen: 2 min. for HOLD 10:51 Penalty
12:11 Penalty #24 Johan Andersson: 2 min. for SLASH
2-0 [EQ]: #21 Jeppe Jul Korsgaard 12:17 Goal
#28 Magnus Leth Nielsen: 2 min. for HO-ST 16:09 Penalty
19:16 Penalty #59 Erik Hjalmarsson: 2 min. for UN-SP
26:04 Penalty #10 Jonas Røndbjerg: 2 min. for TRIP
38:10 Penalty #21 William Boysen: 2 min. for SLASH
45:34 Goal 2-1 [EQ]: #10 Jonas Røndbjerg (#22 Drew Schiestel, #17 Anthony Aquino)
51:37 Goal 2-2 [EQ]: #59 Erik Hjalmarsson (#95 Marcus Nielsen, #85 Anders Feddersen)
52:14 Penalty #22 Drew Schiestel: 2 min. for HI-ST
54:14 Penalty #22 Drew Schiestel: 2 min. for HI-ST
54:14 Penalty #13 Morten Green: 2 min. for TRIP
55:34 Penalty #8 Nicolai H Weichel: 2 min. for DELAY
57:21 Penalty #6 Andreas Grönlund: 2 min. for DELAY
3-2 [PP1]: #16 Lasse Jul Korsgaard (#72 Nicolai Meyer, #24 Olle Liss) 58:04 Goal
4-2 [EQ]: #24 Olle Liss (#72 Nicolai Meyer) 59:59 Goal