8-2: Drømmekamp af Frederikshavn mod topholdet

Vojens Efterskole
Foto: iShoot.dk
Vojens Efterskole

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 8-2 (4-0,1-1,3-1) Metal Ligaens tophold fra Herning blev godt og grundigt klædt af her til afttetn, da Frederikshavn tog sig en aldeles stor og fortjent sejr på hele 8-2. Et brag af en kamp spillede vendelboerne, hvor der fra start var afregning ved kasse et. Et helt igennem formidabelt hjemmehold blev hyldet af et veloplagt publikum, der så en af de bedste kampe i flere år af høgene.

Wauw for en første periode der blev lagt for dagen af hjemmeholdet. De kom ud med stor fart, aggressivitet, skød på alt, og havde trafik foran mål. En helt igennem hæsblæsende start, hvor vendelboerne havde scoret fire kasser i løbet af seks minutter. Helt nøjagtig 06:03 stod der 4-0 på måltavlen, og det veloplagte hjemmepublikum var i ekstase.

Det forstod man. De har været så grueligt meget igennem i løbet af sæsonen, og se deres helte med sådan en start mod førerholdet, blev belønnet med et inferno af en stemning.

Og hvad skete der så? Jo der skete det at hjemmeholdet fik stolpe ind. 1-0 ved Nick Olesen, da han med baghånden selv skovlede sin egen retur ind. Kort efter 2-0, da svenske Henrik Eriksson tog chancen fra siden, ramte Ahonen på hoften, og så sejlede pucken ind i netmaskerne.

Man kunne se forløsningen i ansigtet på Eriksson, der bestemt ikke har fået den sæsonstart han havde håbet på. Måske var det her vendepunktet for den sympatiske svensker?

Det var bestemt ikke slut endnu. Den pågående Marcus Pedersen i White Hawks fjerdekæde ville også lege med, og scorede et flot mål, da han fik lidt for meget plads af Herning defensiven. Det blev også 4-0 til høgene, da Nick Olesen tog chancen på Ahonen, og scorede. De fire mål scoret på blot to minutter og 20 sekunder.

Havde hjemmeholdet scoret et par mål yderligere, kunne Herning ikke have sagt noget til det. Mads Larsen var pågående med et par farlige afslutninger, og Hurtubise havde flere gode aktioner.

Som perioden skred frem kom Herning mere med i spillet. De havde stort set ikke besøgt Thomas Lillie i den første halvdel af perioden, men et par enkelte muligheder blev det til, uden det dog blev særlig farligt.

4-0 efter første periode i Scanel Hockey Arena, hvor publikum havde travlt med at knibe sig i armen.

Det var tydeligt, at hjemmeholdets profiler havde steppet op her til aften. Det var en fornøjelse at følge kampen fra den vinkel, og viste virkelig hvilken klasse White Hawks kan have. I aften var de outstanding, og kan de fortsætte sådan, skal man ikke afskrive høgene i Final Four.

De fortsatte også i starten af anden periode med at buldre på. Knap så aggressivt som i de første tyve minutter, men der var glød i den når de nærmede sig Ahonen. Mads Larsen havde et skud på stolpen, og kort efter kunne DeLuca drage kapital af landsmanden Hurtubise formidable pasning. Her var DeLuca sikkerheden selv, og placerede pucken højt i målet. 5-0.

Herning havde også muligheder. Thomas Lillie hev flere gode redninger frem, men defensiven foran ham gjorde det også nemt. Der blev virkelig kæmpet for hver eneste puck, og man var villig til at skøjte de ekstra meter der skulle til. Godt illustreret, da Mark Müller nær var blevet overløbet i en kontra. Men høge-backen gav alt, og fik afværget den farlige situation.

Derfor må det også ærgre coach Simioni, at Herning fik lov at reducere, da hans mandskab var i powerplay. En hurtig kontra af Toni Kallela sendte ham alene mod Lillie, som han afdriblede, og sendte skiven let i mål. 5-1, hvilket også var stillingen efter 40 minutter. En anden periode, hvor der var flere skærmydsler mellem spillerne, og hvor dommerne nok burde have været lidt mere konsekvente.

Tredje periode var kun godt tre minutter gammel, da det blev 6-1 til White Hawks. Backen Mads Larsen tog et rush op af isen, og da han fik meget plads kunne han ligeså godt smide pucken i mål. Strålende aktion af Larsen, der spillede sin klart bedste kamp siden hjemkomsten til dansk ishockey,

Herning svarede dog hurtigt igen, og i to forsøg kunne Markus Jensen reducere. Pucken ramte en White Hawks-spiller på vej ind i mål, men det gjorde ingen forskel, for pucken havde alligevel gået i mål. 1409 tilskuere i Scanel Hockey Arena tog det dog med oprejst pande, for det her kunne ikke gå galt for hjemmeholdet, selvom Herning pressede på i minutterne efter 6-2 reduceringen.

Det blev også til flere nærgående Herning-forsøg, hvor de fik presset hjemmeholdet i bund. Men sikkerheden selv var Thomas Lillie, der efter en svag sæsonstart har leveret formidable præstationer i de tre seneste kampe.

Mario Simioni tog en time-out med otte minutter igen. Holdet havde lidt svært ved at komme ud af Herning-presset, så for at få lidt ro på, kaldte han spillerne til samling. Klogt træk af canadieren, for hans spillere havde givet alt og var måske ved at løbe tør for kræfter.

Helt tør var de nu ikke, for Jens Henrik Tönjum gjorde det til 7-2, inden Joachim Linnet lukkede festen med scoringen til 8-2. Mon ikke der var flere af de efterårsferierende Frederikshavner-fans, der lige skulle vej de lokale beværtninger og skylle storsejren ned?