Frederikshavn slog igen med storspil mod Esbjerg

©iShoot.dk

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 4-0 (1-0,3-0,0-0) Russiske Alexander Bumagin var den helt store nydelse, da White Hawks her til aften slog tilbage og reducerede til 1-2 i serien. Spilfordeleren var outstanding, og krydrede den store indsats med to fornemme scoringer. En dramatisk kamp, hvor Esbjerg-frustrationer flere gange brød ud i lys lue. 137 udvisningsminutter var facit efter 60 minutters ishockey i Vendsyssel.

Der var lige lagt 10 gram ekstra på det fysiske spil fra første puck-kast, end der har været i de to første opgør, og dommerne tillod i første periode at der blev gået til stålet. Det betød mange små kampe i kampen, og begge hold er ved at være godt og grundigt irriteret på hinanden. Gorm Topholt har uden tvivl ikke mange venner i Esbjerg, og det samme kan man sige om Niklas Andersen den modsatte vej.

Det startede en smule nervøst for begge mandskaber. Det var tydeligt man var bange for at lave fejl. Kædeændringer hos vendelboerne fra Jari Pasanens side, og det gav en glimrende periode af hjemmeholdet. De tillod ikke Esbjerg ret meget, og gæsterne blev blot noteret for to skud på mål i de første tyve minutter.

Hjemmeholdet slog kapital af det store spilovertag, da Evan Jasper drev pucken frem fra egen zone. Ingen medspillere var med, og så klaskede han selv pucken ind bag Seldrup. Øredøvende jubel i Nordjyske Bank Arena, hvor publikum på ingen måde havde begravet høgene, trods bagud 2-0 i serien.

Spilovertaget fortsatte i hjemmeholdets favør, men flere mål blev det ikke til i første periode. Chancer var der nok af, uden man dog fik den helt store chance, hvor man forventede yderligere mål.

I begyndelsen af anden periode tog Cam Spiro et par ture rundt om Seldrups mål. Det blev farligt, men Esbjerg-keeperen var på sin plads, og fik afværget. Kort efter var Christian Wejse alene igennem mod Galansky, men tjekken diskede op med en fornem redning.

Esbjergs Niklas Andersen har virket tændt i de første slutspilskampe. Til tider grænsende til overtænding, og det var også tilfældet i aften, hvor det blev til en fuldstændig unødvendig udvisning for checking to head i et spilstop. To plus 10 til Andersen, og få sekunder senere i powerplay havde hjemmeholdet bragt sig foran med 2-0. Evan Jasper skar ind foran Seldrup med pucken, og returen var Bumagin klar til at smide i netmaskerne.

Esbjerg kom mere frem på isen efter høgenes 2-0 scoring. Det gav en stor mulighed til Jesse Mychan, men hans skud ramte stolpen. Ikke længe efter tog Kristian Jensen en udvisning. To plus 10 min for checking to head. En fuldstændig ufarlig situation, og lidt symptomatisk for Jensens slutspil indtil videre. Dumme udvisninger i ufarlige situationer. Det efterfølgende powerplay fra Energy var halv giftigt, men den helt store chance udeblev.

Jesse Mychan tog en udvisning godt midtvejs i perioden. Det havde nær kastet en Esbjerg-reducering af sig, da Max French fik en friløber. Her viste Galansky igen klassen med en fornem redning. I et slutspil er det de små marginaler der afgør tingene, og i stedet for en reducering, så gjorde Bumagin det til 3-0 kort efter for hjemmeholdet. En fremragende afslutning fra russeren endte helt oppe i krydset bag Seldrup, og hjemmeholdets fans var i ekstase.

Esbjerg virkede trætte i aftenens kamp. Som matchen skred frem blev de mere og mere frustrerede, og det lignede pludselig Esbjerg-holdet man så tilbage i efteråret, hvor det heller ikke klikkede rigtigt. Det klæder dem ikke, og de dygtige spillere skal hurtigt finde tilbage til sporet igen, ellers bliver Frederikshavn farlige, hvis deres powerplay er ligeså giftigt som i aften.

Hjemmeholdet var i fuld dominans i det meste af opgøret. Den nye kædesammensætning fra Pasanen, så umiddelbart ud til at bære frugt, og med en hammernes effektivitet i powerplayet, var der tilfredse miner hos finnen med ansvaret for høgene.

Det blev 4-0, igen i powerplay, da Mathias Mølgaard fik sendt skiven ind bag Seldrup. Her så Esbjerg-keeperen ikke helt god ud, men han blev også solgt af sit forsvar og udisciplinerede holdkammerater.

Med under to minutter tilbage af perioden var der gang i svingdøren til omklædningsrummene. En for hård tackling af Mathias Mølgaard på Anders Krogsgaard, udviklede sig til et større slagsmål. Jesse Mychan og Christian Wejse tog badebilletter for gæsterne, mens William Boysen fik varmt vand før holdkammeraterne, og måtte samme vej.

Desværre blev Anders Krogsgaard skadet i situationen, og han måtte hjælpes fra isen med store smerter. Det lignede umiddelbart knæet den var gal med. Mølgaard slap med to plus 10 minutter for den handling.

Fra starten af tredje periode blev Nikolaj Henriksen sendt i målet for vestjyderne. Han var på plads, da Kristian Jensen havde et godt forsøg. Flere af gæsternes spillere forsøgte at provokere White Hawks-spillerne. Slutspillet lever sig eget liv, og hvor er det herligt at være vidne til intensiteten.

Værst for Frederikshavn var det, at Galansky måtte udgå med otte minutter igen. Han så lidende ud, da han forlod isen til fordel for Aphiwat Iversen, og gik direkte til omklædning.

Aftenens detalje stod høgenes Thomas Søndergaard for. At han er en habil fodboldspiller er de fleste lokale godt bekendte med, men at han også kan spille fodbold på isen havde ingen set komme. Han mistede staven, spillede fodbold med pucken, for til sidst at samle staven op og spille videre. Herlig detalje af Søndergaard.

Ingen scoringer i tredje periode, og et nyt slag i denne dramatiske serie venter fredag i den spritny Granly Hockey Arena. Det kan kun blive vildt igen!