Herlev i kvartfinalen efter tæt i fight i Odense

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 1-2 (0-0,1-0,0-2) Det var en prægtig atmosfære, der mødte tilskuerne i Odense her til aften. Ægte playoff – eller playin – om man vil. Fontæner, godt fyldte tribuner og masser af tilrejsende supportere fra Herlev. 

320×360 artikel

Action lige fra første minut, hvor Per Nagander fik en friløber. Han afsluttede tæt under mål, men Teemu Seppänen fik skåret vinklen så godt, at Naganders afslutning blev vanskelig. 

Odense kom som ventet med lysten til at skøjte og arbejde hårdt.

Det kunne være fynboernes sidste kamp i sæsonen – og skulle de falde, så med manér. Bulldogs sled sig til det første overtal, hvor Yannick Vedel pludselig stod med en mod en-muligheden på Emil Jidskog uden markering. 

Vedel havde næsten for meget tid og ramte direkte på Jidskog. Returen fik Odense-angriberen også, men overplacerede. 

Kampens kedelige højdepunkt faldt efter et kvarter. Christopher Kamph satte en tackling i hovedet på Kim Staal, der så mere end groggy ud. Han blødte så kraftigt, at isen måtte rengøres og kampen afbrydes. 

Kamph fik matchstraf, Odense kom under pres. Brett Thompson, Quist og Thörnberg var flere gange centimeter fra at åbne scoringen, men fynboerne overlevede og holdt 0-0 ud til pausen. Retfærdig udgang på de første 20 minutter.

Kim Staal var tilbage med en ny trøje og nummer syv efter pausen.

Ganske overraskende, men Metal Ligaens ældste mand så ud til at være ved sine fulde fem i en anden periode, der var chancefattig. Ingen af holdene turde blotte sig. 

Oliver Reuter, der scorede det flotte 4-1-mål i tirsdags, forsøgte sit med et flot gennembrud halvvejs inde i periode, men Seppänen var på plads. Og ud af næsten ingenting blev det pludselig 1-0 til Odense.

Mathias Max tog en rum tid om at få sendt pucken ind omkring målet, men da det lykkedes, var Henry Hardarson på plads. Han bugserede pucken ind bag Jidskog, der nok burde have nået sin stolpe. 

Fontænernes tåger fra indløbet syntes aldrig rigtigt at lette i den intense atmosfære i det fynske hundehus, hvor nærkampene blev stadig mere intense og slutspilsagtige, som anden periode skred frem. Kampen åbnede op. 

Jesper Thörnberg havde par spidse forsøg, og Odense slog kontra med Thinnesen, Hardarson og Wittendorf som hovedpersoner.

Som altid, når en sæson er på spil, kunne man mærke det helt inde under huden ude på lægterne. 

Tredje periode begyndte forsigtigt. Herlev udlignede på den første chance. William Quist skød, Seppänen burde nok have reddet og Emil Jidskog fik såmænd assist ligesom Metal Liga-topscorer Thörnberg. 

Det var signalet til en hidsig omgang frem og tilbage. Evigt arbejdende Søren Nielsen forsøgte og forsøgte uden at hans finurlige træk gav resultat.

Herlevs Oliver Reuter var en af banens bedste og en konstant uro i Odense-zonen. Hans hidsige arbejde gav Herlev pucken i offensiv zone, og fynboernes Mathias Max Rasmussen trak en udvisning for hooking. 

Kort efter: William Quist skød og Luis Blak Olsen slyngede returen i kassen midt for målet. 2-1 til Herlev med blot syv minutter igen. 

En udvisning til Niklas Tikkinen gav Odense muligheden for at udligne. Mathias Thinnesen var tættest på og med to minutter igen blev Seppänen taget ud. Uden resultat. 

Sæsonen er slut for Odense. Herlev spiller kvartfinale om en uge. Med 99,9 procents sikkerhed bliver det i Bitcoin Arena.