7-1: Rungsted suveræne mod Rødovre i storsejr

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Rødovre Mighty Bulls 7-1 (4-0, 3-0, 0-1) Kampene i Metal Ligaen i mellem jul og nytår har i mange år været trækplaster for mange tilskuere og denne fredag aften var ingen undtagelse i Bitcoin Arena.

Flotte 2214 tilskuere havde fundet vej til Nordsjælland, hvor de så et yderst veloplagt hjemmehold sætte tingene på plads i kampens første halvdel, i mod et tungt og selvtillidsforladt Rødovre-mandskab.

Rungsted havde de to svenskere Persson og Frederiksson med igen efter sygdom, og de gik ind og gav hjemmeholdet den sædvanlige tyngde, som har kendetegnet dette års Rungsted-mandskab.

Fra kampens start stod der Rungsted på det meste, og man fornemmede hurtigt at det var et spørgsmål om tid, før den første puck var sendt i nettet. En udvisning efter kun halvandet minut til udeholdet gav hjemmeholdet muligheden, men til trods for at rigtig fine forsøg kunne Rungsted ikke passere Stefan Ridderwall i Rødovre-målet.

Tæt på halvvejs i første periode blev Rungsteds nordamerikanske back Tim Daly første mand på scoringstavlen. En knivskarp pasning fra Mattias Persson sendte Daly i fri på kanten, og derfra tæskede han pucken via tværribben i mål.

Et par minutter senere blev det hjemmeholdets føring udbygget til 2-0. Nikolaj Rosenthal var skarpretteren i slottet, flot sat op af Charlie Sarault bag fra mål, i øvrigt i en situation, hvor Rungsted var i overtal.

Rungsted sad tungt på det spillemæssige i første periode, og Rødovre havde ikke mange sammenhængende pasninger, hvilket blot gjorde hjemmeholdets overtag endnu tydeligere. Det paradoksale i alt det her, var at gæsterne med en lille smule skarphed, let kunne have scoret et par mål i kampens første 20 minutter.

Et par gange lykkedes det Rødovre at løbe kontra på Rungsted og især afslutningen fra Mattias Asperup, ville nok være gået ind under normale omstændigheder, men Thomas Lillie var på plads med en fantomredning.

Rødovre tog sig hen i mod slutningen af første periode en mindre blunder og på kun 19 sekunder scorede Tim Daly og Tyler Fiddler, og så var det pludselig 4-0 til hjemmeholdet. De to scoringer fik Magnus Bogren til at tage en timeout, hvor den ellers så rolige svensker gestikulerede både med arme og ben i et sandt raseri anfald over sine spillere manglende attitude.

Med en uinspireret indsats fra udeholdets side i første periode kunne man med rette forvente sig en bedre indstilling til anden periode.

Mattias Asperup ødelagde dog hurtigt meget for sit eget hold, da han tacklede hjemmeholdets Mattias Persson til hovedet og blev sendt i bad uden tøven fra kampens dommere.

Asperups badebillet startede et større udvisningsshow i anden periode, hvor Rødovre modtog hele otte udvisninger og hjemmeholdet fire af slagsen.

Rungsted bragte sig på 5-0 med en mand i overtal ved Tyler Fiddler og godt et minut efter den scoring fulgte Nikolai Gade op på en retur og øge føringen til 6-0. Ridderwall fik nok og overlod målet til Christian Larsen, der er udlejet fra Gentofte i 1. division.

Intensiteten i kampen dalede i takt med, at kampuret tikkede ned mod næste pause. Tyler Fiddler nåede dog sit hattrick inden anden periode var ovre og dermed var stillingen 7-0 til Rungsted inden tredje periode.

I tredje periode var det tydeligt at Rungsted trak sig mere tilbage, og det udnyttede Rødovre til vise lidt ære og sjæl ved at være mere aggressive.

Helt fortjent fik tyrene puttet en enkelt puck i nettet ved Steffen Klarskov, på en flot udnyttet kontra tæt under mål, der sendte lidt positiv energi ind i holdet og afsted mod de mange fremmødte Rødovre tilhængere.

Kampen sluttede af med et slagsmål i mellem Nikolai Gade og Dennis Christjansen, der begge måtte lidt tidligere i bad end resten af deres holdkammerater.

Om under 24 timer venter en re-match og en god mulighed for Rødovre til at rejse sig og slå tilbage mod Metal Ligaens tophold, der tager turen til Rødovre Centrum Arena lørdag aften.