Herlevs powerplay vandt de formsvages dyst

Foto: Bluelinemedia.dk

Herlev Eagles – Esbjerg Energy 5-2 (1-0, 3-1, 1-1) Det har været resultatmæssigt pauvert den seneste håndfuld kampe for såvel Herlev Eagles som Esbjerg Energy. I aften krydsede Metal Ligaens formsvageste hold klinger i ørneborgen i forstadskvarteret nordvest for København.

Herlev måtte registrere afbud fra den store forsvarsklippe Per Savilahti Nagander, men det afholdt ikke værterne fra en bundsolid indsats.

Grundlagt af et brandvarmt powerplay kunne de indløse de tre point, der falder på et særdeles tørt sted efter fem nederlag på stribe.

Den manglende succes på det seneste lod sig ikke aflæse i kampens åbning. Begge mandskaber gik frisk til stålet fra start, hvor Kim Staal åbnede hjemmeholdets chancekonto inden Felix Scheel og Max French satte vestjydernes første offensive aftryk.

Da første periodes første halvdel var overstået, tog Herlev fint vare på, at Esbjeg blev ramt af to udvisninger med kort mellemrum. Det skulle blive et gennemgående – og kampafgørende – tema.

Målsøgende, direkte og skudlystent overtalsspil blev indledningsvist fint afværget af Nicolaj Henriksen i Esbjerg-målet, blandt andet med et par gode forflytninger, men Herlev-topscorer Brett Thompson fik has på ham ved nærmeste stolpe, og så var de sortklædte ørne i front.

Gæsterne fik også en powerplaychance, men her var der anderledes vanskeligheder med at sætte spillet. Herlev overlevede i sikker stil.

Andreas Grundtvig gjorde sig fint bemærket i åbningsperioden for gæsterne. Et af hans rush neutraliserede et nyt Herlev-powerplay, og da det blev vestjydernes tur til overtalsdisciplinen var en styring fra Colin Vock tæt på at skabe udligningen.

Anden periode blev indledt med mest dramatik udenfor isen. En vildfaren puck forvildede sig ud i tidtagerboksen, hvor en uheldig official måtte igennem en ispose og et hurtigt lægetjek.

Inde på isen skulle der et par nye hurtige Esbjerg-udvisninger til at kickstarte løjerne igen. Næsten halvandet minut i dobbelt overtal var guf for hjemmeholdets ustyrlige powerplay, der sikrede fordobling af føringen – igen signeret Brett Thompson.

Nicolaj Henriksen sprællede febrilsk fra side til side, men nåede ikke over, da pucken endte hos canadieren, som havde et nærmest tomt mål at score i.

Esbjergs offensive bestræbelser havde trange kår i denne fase, men de fik alligevel reduceret ved Mark Derlago. Anders Krogsgaard mistimede sin firsttimer, men via endebanden røg pucken ud på bladet hos den tilbagevendte guldhelt, der sikkert kvitterede.

Skiftet efter var Jannik Christensen fri til skud og Marc Hagel viste snert tæt under mål. Pludselige og nødvendige livstegn fra Energy-mandskabet, der imidlertid tabte hovederne herefter.

Med fire minutter tilbage af perioden var der svensk samarbejde under en ny afventende udvisning. Jesper Thörnberg til store William Quist, og så var Herlev atter i front med to.

Esbjergs disciplin var nu yderst udfordret og frustrationerne lå lige under overfladen. Nyt Herlev-powerplay, og denne gang Kim Staals tur til at agere bøddel. Oplæg fra Remy Giftopoulos og flot firsttimer af veteranen til 4-1.

Herlev-powerplayets kyniske afstraffelse af gæsternes udvisninger lod ikke til at sive ind hos Mark Pedersons tropper, der slet ikke var færdige med spillets mindre pæne aspekter. Derlago og French var de næste med behov for eftersidninger – sidstnævnte endda helt i bad med en game misconduct for charging i baglommen.

Derfor måtte Esbjerg også starte tredje periode med at hive kastanjerne ud af ilden i undertal. Det lykkedes. Godt hjulpet af en fint spillende Henriksen i målet, som allerede her rundede 30 redninger.

Skaden var dog sket for gæsterne, og resten af kampen var en ekspeditionssag for Herlev, der sikkert kørte den tiltrængte sejr i hus. Dog med et pyntemål til hvert hold til sidst.

Derlago blev dobbelt målscorer, da han sammen med Hagel stak kontra – selvfølgelig i endnu et undertal, og da Esbjerg desperat satsede uden målmand til sidst, blev William Quist ligeledes dobbelt målscorer til slutresultatet 5-2.

Christian Wejse lukkede kampen af på symptomatisk og frustreret vis. En udvisning for delay of game blev fulgt op med at knække staven over plexiglasset og en ekstra to minutter. Et godt billede på vestjydernes aften.

Med sejren glider Herlev Eagles tilbage på femtepladsen i det tætte midterfelt langt udenfor top-fire, mens vestjyderne, fortsat på næstsidstepladsen, står til stuearrest for den manglende disciplin de kommende dage.

På fredag mødes holdene atter til hurtigt returmøde i Esbjerg.