Game center: Rungsted-Esbjerg

Rungsted-Esbjerg 2-1 (1-0,0-0,1-1)

Rungsted fik endelig skalpen under et af “topholdene”, og tropperne fra Nordsjælland nærmer sig nu en anstændig position i tabellen. 511 tilskuere overværede en glimrende ishockeykamp tirsdag aften i Saxo Bank Arena.

Det endte med en Rungsted-sejr på 2-1 i en – set med danske målmandsøjne – vældig interessant konstellation. Det var nemlig backup’erne Sebastian Feuk og Nikolaj Henriksen, der vogtede burene for de to mandskaber, og begge unge danskere gjorde det såmænd fremragende.

Sebastian Feuk stod sin første kamp for Rungsted i sæsonen, mens Henriksen for anden gang optrådte for Esbjerg. Måske træner Mark Pederson for alvor har åbnet målmandskampen op i det vestjyske.

Tobias Kisum scorede et fremragende 1-0-mål “på tennis” for Rungsted, og finske Ossi Saarinen var lige så skarp, da han strøg gennem en halv bane og til sidst lagde pucken ind bag Henriksen i Esbjerg-målet. Gæsternes reducering kom på en firsttimer af Mario Lamoureux i fem mod tre, men det var for sent for Energy at lancere det ultimative comeback.

Rungsteds målmand Sebastian Feuk var tæt på en shutout, men fiksede det lige nøjagtig ikke. Alligevel må han betegnes som aftenens helt for hjemmeholdet, der dermed står noteret for seks point i fire kampe. Nu synes sæsonstarten at være godkendt.

Før kampen: Rungsted fik endelig en sejr efter en elendig sæsonstart, og har naturligvis tanket selvtillid før aftenens kamp mod endnu ubesejrede Esbjerg. En herlig mulighed for Rungsted til at komme helt “in i tabellen” igen. I fald af sejr vil nordsjællænderne kun være en enkelt pind efter aftenens modstander.

Hos Rungsted at få rykket rundt i kæderne, så Morten Green kom ned i kæden med Aquino og Saarinen, mens Johan Andersson i stedet spillede med Hjalmarsson og Rosenthal. Det gav ny luft og ikke mindst mål. Samtidig lavede Rungsteds defensiv knap så mange fejl som i de første kampe.

Hos Esbjerg er optimismen naturligvis stor.

– Vi var bagud og kom ”fra baghjul” mod Herning og Frederikshavn. Vi ”steppede op”, specielt i straffeslagene, gjorde arbejdet og sikrede sejrene, siger Mark Pederson, Esbjerg-træner

– Det er altid rart at være tilbage i rutinerne på landevejen. Rungsted har nu hjemmebanefordelen med publikum i ryggen. Vi i trænerstaben skal derfor justere lidt på vores gameplan, formidle den til spillerne, som så skal føre den ud i livet, tilføjer han.

Holdene: Esbjergs Rasmus Vad Christensen har overstået sin karantæne. Spørgsmålet er, om det giver ham plads i en af de tre første kæder? Rungsted har savnet Joachim Holten-Møller i de seneste kampe. Bliver han klar igen?

Hold øje med: Nu mangler Morten Green blot at få skudt hul på bylden hos Rungsted, så er han for alvor tilbage i Metal Ligaen og dansk hockey. Hos Esbjerg har en spiller som Brock Nixon markeret sig ganske positivt allerede og mange af de nye vestjyske imports ser stærke ud.