Hvidovre tog bonuspointet i en hel tæt kamp mod SønderjyskE

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Hvidovre-SønderjyskE 4-3 (0-1,2-1,1-1) 0-0,1-0 På en søndag i Hvidovre, i skarp konkurrence med et hav af andre sportsbegivenheder, havde den nye bus fra SønderjyskE lagt “til kaj i” Allan Villadsen Ishockey Arena, og til akkompagnement af Kim Larsen skulle begge mandskaber endelig i aktion. Begge fik deres fredagsunderholdning spoleret af en spærret bro.

Indledningen foregik mest i midtzonen, men efter et par minutter kom Hvidovre til deres første forsøg på Kasper Krog, der parerede langs isen. Pucken herefter ført ind i hjemmeholdets zone hvor det blev til et par hvasse forsøg på Emil Jidskog.

Efter seks minuter blev Hvidovres Victor Cubars udvist for en checking to the head forseelse. To minutter var billigt sluppet i den forbindelse. SønderjyskE’s overtalsspil var for slapt og uinspireret til at bringe en scoring.

Kort efter kom hjemmeholdet til et længere pres i gæsternes zone, hvor især et forsøg fra Anders Schultz havde fortjent bedre. Kampen var meget lige.

En fantastisk redning af Emil Jidskog med syv minutter tilbage af perioden var medvirkende til at holde stillingen i ro.

Men minuttet efter gik det galt for Hvidovre. Sønderjyske fik lov at at bide sig fast i angrebet, og efter et par kvikke pasninger blev der prikket hul på scoringen.

Det var Mikkel Jensen, der havde sidste blad på pucken.

Hjemmeholdet virkede herefter lammet, og det var meget tæt på endnu en udescoring i minutterne efter, hvor pucken ikke blev clearet.

Med godt to minutter inden pause trak gæsterne deres første udvisning. Mads Lund ud for crosschecking men skarpheden i overtalsspil hos Hvidovre havde samme standard som gæsternes. Ingen bid og alvor. 1-0 til SønderjyskE efter 20 minutter. 

Anden periode blev indledt med et stort pres på Hvidovres mål, men ingen scoring. Derimid en udvisning til Andrey Chistyakov for slahing. Overtalsspillet var ikke prangende fra gæsternes side, og symptomatisk var det hjemmeholdets Jonas Riekkinen, der fik det største tilbud, men helt fri i slottet overplacerede han forsøget.

Det blev dog indledningen til en lidt bedre sekvens for Hvidovre og pludselig sad udligningen i kassen. Et højt klang sagde, at skuddet var yderligt placeret og det var sat ind af Frederik Høeg.

Nu var momentum flyttet til hjemmeholdet, der investerede mere fart og engagement i kampen. De trak udvisninger på gæsterne og i to mands overtal kunne Hvidovre bringe  sig i front med klogt og omhyggeligt opspil. Christian Silfver eksekverede.

De to hurtige scoringer til Hvidovre havde tippet kampen deres vej, men med otte minutter igen blev det igen helt lige.

Det var et længere pres i Hvidovres zone med flere kvalificerede afslutninger der endte hos Matt Prapavessis, der fra en meget spids vinke – nærmest slet ingen – satte udligningen højt bagom Emil Jidskog. 

Hvidovres Rasmus Simonsen var næste mand i straffeboksen. Tripping var årsagen, men selvom der var mere energi i dette overtalsspil kom der ikke mange pucke på mål og stillingen forblev lige.

Men ikke ret længe. Ubemærket slap hjemmeholdets Frederik Høeg alene afsted med pucken fra egen zone og satte hans anden på dagen og Hvidovres tredje scoring bag en sagesløs Kasper Krog. 3-2 til hjemmeholdet ved anden pause. 

Tredje periode var stadig ung da SønderjskE’s Anders Førster bragte balance i regnskabet. Det skete under en afventende udvisning til Hvidovres Christoffer Lindhøj.

Næste udvisning måtte vi ikke vente længe på, en af de dumme, hvor staven uforvarende kommer mellem benene på en modstander. Synderen var gæsternes Frederik Rasmussen, men hjemmeholdet udnyttede ikke mulighedes.

Halvvejs i perioden hvor alt åndede fed og idyl slap hjemmeholdet pucken ind foran Jidskog hvor gæsternes Frederik Bjerrum stod helt fri. Skuddet sad lige i maven på Jidskog. Det var en af dem, der skulle udnyttes, men ikke blev det.

Med tre minutter tilbage tiltvang hjemmeholdets Oliver Reuter sig et straffeslag som Frederik Høeg skulle eksekvere, men Kasper Krog reddede i fin stil, og holdt dermed gæsterne ind i kampen, som på dette tidspunkt lignede en overtidsafgørelse.

Med to minutter igen af ordinær tid hamrede Hvidovres Christoffer Lindhøj pucken på rammen efter fint forarbejde af kampen profil Frederik Høeg, men der kom ikke flere scoringer.

Fjerde periode skulle afgøre hvem der kunne kreditere bonuspointet. Der spilles tre mod tre og det var ganske underholdende at se på.

Der var stort set tale om spil til et mål, Hvidovres, men der kom ikke nogen scoring og dermed afgørelse.

Straffe skulle der til, og her trak Hvidovres Edgars Treijs det længste strå og dermed en sejr hjem til Hvidovre i en på alle måder helt lige kamp.