NY KLUB: Danske veteraner danner Operators Hockey Club

En ny ishockeyklub er opstået herhjemme, og det er en helt speciel af slagsen. Operators Hockey Club er en ishockeyklub for danske veteraner – altså soldater, der har været udsendt for det danske forsvar.

Klubben har base i Aalborg, og har fået Blue Fox-spilleren Lasse Lassen som protektor, fortæller Esben Blicher. Sammen med vennen Jonas Madsen er han en af stifterne, og Esben Blicher også har en helt speciel forbindelse til sporten.

Hans morfar er nemlig den nu afdøde, legendariske herningenser, fotografen Hugo E. Madsen, der i sin tid var med til at stifte Herning Ishockey Klub.

– Hele idéen er udsprunget hos de værn, som arbejder på Flyvestation Aalborg tilbage i 2014. Jonas Madsen fik startet et firmahold, og det har deltaget i en firmaturnering de seneste år arrangeret af AaB ishockey. Det har været en succes, og nu har vi taget skridtet og lavet en forening, for at vi kan få fast istid, siger Esben Blicher.

Den nye forening Operators Hockey Club har hjemmebane og træningstimer fredag morgen i Gigantium og skal fortsat spille med i åbne firmaturneringer.

Det er ikke meningen eller ambitionen, at klubben skal stille hold i DIU’s divisionssystem.

– Lige nu er vi omkring 22, der spiller med. 12 har betalt kontingent. Der er stor tilslutning i Nordjylland, hvor der er mange regimenter. Men det er vigtigt for os at understrege, at det er en forening for veteraner i hele landet. Vil man spille med på vores hold, er det lige meget, om man bor i Aalborg eller på Sjælland. Der er ikke nogen begrænsninger – og heller ikke, hvis man vil starte fra bunden med at stå på skøjter og spille ishockey, siger Esben Blicher.

– I sæsonen herhjemme deltager vi forsat i firmaturneringer, da de er med til at udvikle holdet og foreningen. Samtidig skaber de et fællesskab og forum for veteraner. Vores målsætninger for kampene er klare: Vi spiller for at vinde alle kampe og styrke sammenholdet, samt at få flere veteraner med i foreningen, lyder det fra Esben Blicher.

En veteran er i Danmark defineret som en person, der har været udsendt for Forsvaret. Det er det eneste krav, og det er underordnet, om man stadig er ansat i forsvaret.

Et af målene for Operators er at komme ud i verden for at spille mod lignende mandskaber fra andre nationer.

Vores første store delmål er, at Operators Hockey Club skal til USA og spille mod et amerikansk veteranhold fra National Veterans Hockey League. Vi har allerede etableret kontakten og turen er planlagt til februar 2019. Turen koster holdet 300.000 kroner og vi er i gang med at søge støtte hertil, lyder det fra klubben.

Målet er herefter at få et par Amerikanske veteranishockeyhold til Danmark og få en turnering arrangeret for dem, samtidig med, at de danske hold forsøger at få kontakt til lignende mandskaber i Europa.

Træningen er sat til at begynde den første fredag i oktober.