519 tilskuere så Rødovre vinde U15-DM på hjemmebane

Hele 519 tilskuere var mødt op i Rødovre Skøjte Arena for at overvære kampen om DM-titlen for U15-hold. Der var tale om en direkte gruppefinale om Danmarksmesterskab mellem Rødovre og ubesejrede Herning, og det opgør vandt københavnerne i overbevisende stil.

Rødovre satte sig på kampen fra start og var bedst i de tre gange 15 minutter. Allerede efter små fire minutters spil bragte Alberto Pison værterne foran på oplæg fra Marcus Almquist og David Elmlund. Der så ikke ud til at blive scoret mere i første periode, men 20 sekunder før første pause nettede Alberto Pison igen, og endnu en gang stod Marcus Almquist og David Elmlund for assisterne.

Rødovre fik således fint udbytte af deres dominans i åbningsperioden, hvor de rødklædte talenter vandt skudstatistikken med 11-4.

Værterne fra Rødovre skulle vinde kampen i ordinær tid for at sikre sig DM-titlen. Herning havde nemlig vundet sine fire første kampe i turneringen, mens Rødovre lørdag tabte med 1-0 til Vojens i en kamp, hvor københavnerne ellers sad tungt på spillet.

2-0-føringen gav Rødovre-spillerne et solidt fundament at spille ud fra, og det lykkedes hjemmeholdet at holde Hernings største profiler fra fadet. Victor Lodahl og Simon Schleicher lavede henholdsvis 11 og otte point for Herning i turneringens første fire kampe, men i søndagens gruppefinale havde Rødovre godt styr på de to centerprofiler.

Rødovre fik i slutfasen kampens to eneste udvisninger, og det gav Herning-spillerne muligheden for at presse lidt på. Gæsterne tog målmanden ud med et par minutter igen for at spille seks mod fire, men det udnyttede David Elmlund til at lukke kampen med sit mål til 3-0.

Herning pillede målmand Frederik Søgaard ud igen, og det gav pote 45 sekunder før tid, hvor turneringens topscorer Victor Lodahl reducerede til resultatet 3-1 med assister fra Karl Andersen og Simon Schleicher.

Det ændrede dog ikke på kampens udfald, så Rødovres U15-hold kunne med sejren fortjent lade sig hylde som DM-vindere foran et talstærkt hjemmepublikum, mens Herning måtte tage til takke med sølvmedaljerne efter en ellers flot turnering.