FØR KAMPEN: Rødovre-Rungsted

Foto: Jan Korsgaard

KAMPEN KORT: Denne skribent har talt med et hav af mennesker omkring Rødovre-Rungsted-serien med fokus på kamp syv i aften. Meget er diskuteret, men en ting er de fleste enige om: Kampens resultat er stort set fuldstændig uforudsigeligt. 

Det antyder seriens forløb hidtil også: Kampene har budt på fire udesejre på stribe efter to hjemmesejre til at begynde med, og det betyder, at Hvidovre-sportschef Olaf Eller – som vi kort vendte kampen med tidligere på formiddagen – faktisk vurderer, at Rungsted har udebanefordel.

– Seriens forløb hidtil har vist, at det må være en lille fordel at være på udebane. Fire udesejre og oven i købet har det hold, der har tabt kampen forinden, været i stand til at “bounce back” og vinde den efterfølgende kamp. Den hurdle skal Rødovre komme over i aften, siger Olaf Eller.

– Rødovre tog for eksempel nogle dumme udvisninger, sidst de var på hjemmebane. Det var ukoncentreret og bestemt ikke noget, de ville gøre på udebane, tilføjer han – og nævner de klassiske dyder som målmandsspil og disciplin som nøglepunkterne i aftenens kamp. 

– Jeg kan ikke forestille mig andet end at det bliver tæt og lægger mig gerne opad, at det er svært, virkelig svært at forudsige. Der har været fem etmålskampe hidtil i serien, så vi mangler vel kun en overtid, siger Olaf Eller til Faceoff.dk. 

Det har også været en almen opfattelse på de sociale medier og i medierne, at serien har savnet den nødvendige intensitet i forhold til, at det er “Slaget om Sjælland”, et stort lokalopgør og kampen om en vigtig semifinale.

Olaf Eller har set kamp to, tre, fire, fem og seks og vurderer, at intensiteten er helt i orden. 

– Det kan godt være, det ikke slået helt vildt gnister udadtil, men man kan godt mærke, at der bliver gået rigtig hårdt til den ved banderne. Måske er holdene også blevet lidt påpasselige efter mange udvisninger i de første kampe, siger han. 

DET FORVENTER VI: Det bliver nok ikke i ottende periode i aften, som i går, da Jokerit vandt over CSKA Moskva, men lad os da bare få den overtid og en ægte crunchtime foran 3000 mennesker i Rødovre i aften. 

NØGLESPILLERNE: Hvem skal være den fandenivoldske matchvinder, der tør og vil afgøre festen i aften. Vi tager chancen og gætter på, at enten Morten Green eller Jannik Karvinen – to af de “gamle heste” går ind og afgør kampen. 

SKADER/KARANTÆNER: Rødovre manglede svenske Henrik Eriksson og målmand Gasper Kroselj i Rungsted, mens hjemmeholdet i tirsdags spillede både uden Robin Bergman og Mikael T. Christensen.