50 slovakker strejker fra landsholdet

En af de nationer, Danmark kæmper for at indhente i det internationale ishockey-hierarki, er Slovakiet. Men den stolte ishockeynation i Centraleuropa er for øjeblikket ramt af en dyb krise på landsholdsplan.

50 toneangivende aktører har nemlig meldt fra til den kommende Deutschland Cup. Det er NHL’erne Zdeno Chara og Marian Hossa, der ifølge svenske Aftonbladet har taget initiativ til strejken. De har fået opbakning af en lang række europæiske profiler, heriblandt Örebro-målmanden Julius Hudacek.

Det er forbundsformanden Igor Nemecek, der er målet for protesterne.

– Voteringssystemet er bygget op, så det er umuligt at stemme Nemecek ned. Han har styret forbundet i 16 år. Hockeyen i Slovakiet bliver dårligere og dårligere, børn og unge kommer får ikke mulighed for at komme ind i sporten, og ledelsen har intet gjort for at ændre på forholdene i de seneste 16 år, siger Hudacek til avisen Nerikes Allehanda.

Nu er det så dårligt, at en stor del af os spillere mener, det er nok. Derfor strejker vi fra landsholdet. Vi gør det også for at vise det slovakiske folk, at man kan stå op mod uretfærdighed og korruption. Noget som desværre findes i hele samfundet i dag, lyder det.