SønderjyskE slog Gentofte i gigantisk gyser

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Gentofte 4-3 (0-0,2-2,1-1) 1-0 SønderjyskE har udlignet til 1-1 i play in-serien mod Gentofte. En kæmpe gyser blev afsluttet 11 sekunder før den første overtidsperiode løb ud, da Kyle Wharton fik scoret sejrsmålet for SønderjyskE efter en kamp, der næsten forløb nøjagtig som forudset med et jagende hjemmehold mod et hold afklarede gæster med et stærkt og stramt spilkoncept. 

Kampen åbnede næsten nøjagtig, som man kunne forudse. To hold, der ikke ville blotte sig og aflevere det første og vigtige mål til modstanderen.

Gentofte stod langt tilbage i banen og lurede på de giftige kontrastød, men det var ikke ofte, at Arvidsens mandskab fik vendt spillet i en fart.

Omvendt kom SønderjyskE heller ikke så aggressivt, som man måske havde ventet. Det lå formentlig under hjelmene hos hjemmeholdet, at denne kamp kunne blive den sidste i sæsonen i SE Arena. 

Heller ikke i powerplay kunne hverken SønderjyskE eller Gentofte få spillet til at fungere, men det var nævneværdigt, at det hele steg i intensitet, som perioden skred frem. Masser af tumult spillerne imellem, der endte med, at Jesse Jyrkkiö fik 2+10 for roughing på slutfløjtet. Fair nok med 0-0 efter de første 20 minutter. 

Vi var kort inde i anden periode, da det hele eksploderede. Emil Møller Rasmussen var centimeter fra at prikke en puck over stregen, men spillet vendte og i den efterfølgende sekvens fik Steffen Frank tid og kontrol til at skyde højt i nærmeste hjørne på Seppänen. 

Blot 33 sekunder senere eksploderede SE Arena med Jace Coyles 2-0-mål. Coyle skød fra blå linje og pucken susede ind bag Seppänen. Sønderjysk forløsning, og publikum fik hallen til at koge i det 24. spilleminut. 

Det gav lyseblåt momentum, og selv med Gentofte i overtal fik hjemmeholdet næsten øget, men Spelling og Fiddler kunne ikke konvertere en stor mulighed. 

Vi så i sidste sæsons slutspil, at Gentofte sjældent er et hold, man skal afskrive. 

Daniel Kønig Hansen tog en dum udvisning for interference midtvejs i periode. Det kostede. For første gang i kampen fik finnerne hos Gentofte sat sig fast. Marko Virtala fik prikket en puck ind til reducering. 

Så blev det nervøst hos hjemmeholdet. Justin Hache, Daniel Galbraith og Daniel Kønig med fejlpasning. 

Sidstnævnte også med en drømmepasning til Søren Dau, der pludselig fik en friløber. Teemu Seppänen reddede “straffeslaget” med griberen. 

Gentofte arbejdede sig tilbage i kampen og fik fortjent udlignet. Julius Nyqvist skød på mål helt ude fra hjørnet af sønderjydernes forsvarszone, og Joni Myllykoski burde nok have haft den puck. 2-2.

Det var “all square” efter 40 minutter, og det blev det ved at være de første fem minutter af tredje periode, hvor Gentofte afventede, mens sønderjyderne ledte efter spilrytme igen. 

Hjemmeholdet fik momentum foræret i det 48. minut. Daniel Kønig Hansen lagde en lumsk baghånd ind foran kassen, hvor Anders Førster styrede den ind. Førster har vel været sæsonens mest konstante spiller hos SønderjyskE. Skulle han blive helt i aften?

Sønderjyderne gik i defensiven, som minutterne skred frem. Og slog kontra. Derek Damon havde muligheden for at lukke med tre et halvt minut igen. Han skød forbi. Kort efter pucktab af Greg Gibson og lynhurtig spilvending af gæsterne. 

Dejlig aktion af Teemu Virtala, der kastede sig frem og stødte pucken videre til Ville Järveläinen, som resolut smed den op i nettaget til 3-3. Vi havde sæsonens første overtid. 

Den blev dramatisk. På alle måder. SønderjyskE fik en tidlig mulighed i powerplay til stor utilfredshed for Gentofte-boksen. Men hjemmeholdets powerplay fungerede overhovedet ikke. 

Efter fem minutters stillingskrig fik Gentofte muligheden for et overtal, der var så giftigt, at samtlige SønderjyskE-fans formentlig var tæt på åndenød. 

Inde foran mål havde Marko Virtala hele tre chancer. Joni Myllykoski reddede den første “point blank”, den næste rullede langs målstregen, den tredje fik en SønderjyskE-mand raget væk centimeter før stregen. Det var vild overlevelse for sønderjyderne, der kort efter selv fik en ny chance i overtal.

Den skød Jace Coyle væk, og sønderjydernes powerplay virkede i denne fase af kampen noget mere uafklaret end gæsternes. 

Ville Järveläinen fik en kæmpe chance, da han samlede en løs puck op til en friløber. Joni Myllykoski reddede med skinnen. 

Og bedst som alle var indstillet på en femte periode kom to muligheder og afgørelsen. Joonas Riekkinen var tæt på at styre pucken i mål, spillet vendte, og Kyle Wharton trampede op gennem banen og til sidst Gentofte-zonen.

Han fik på en eller anden måde skiven ind bag Seppänen, og det så ud som om, Wharton ikke selv var klar over, at han scorede, for mens publikum brølede, forsøgte han at crosschecke en modstander. Og så gik det omsider op for den store back, at han var matchvinder. 

11 sekunder før en slutsirene og en femte periode efter en overtid, hvor Joni Myllykoski var hovedpersonen i kampen mod sine finske landsmænd fra Gentofte.

En ny gyser venter i morgen.