SønderjyskE eksploderede i slutfasen og vandt

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-SønderjyskE 2-5 (2-2,0-0,0-3) Masser af biler på villavejene omkring denne tirsdag aften. Folk var sultne efter en god omgang hockey, hjemmepublikummet sultent efter at se den nye målmand Toivonen i aktion, mens SønderjyskE-fansene kom i mangefold for at se, om deres yndlinge kunne holde den gode form fra kampene lige før landsholdsbreaket.

Der var med andre ord lidt slutspil over atmosfæren i Ret & Råd Fyn Arena, hvor fynboerne havde sendt Jamie Lewis op i førstekæden sammen Bjerrum og Mitchell, mens SønderjyskE stadig var uden Thomas Spelling. 

Toivonen høstede stort bifald for hver eneste aktion i begyndelsen af kampen, og begge hold havde et par halve chancer i indledningen, hvor slagskuddet fra Odenses back Nick Walters var en af de bedste.

Både Odense og SønderjyskE formåede også at spille en forfærdelig omgang powerplay, der beviste, at kampformen lige skulle på plads efter den lange pause. 

Søren Dau leverede et par gode aktioner bag Odense-målet seks minutter før første pause, og Martin Larsen tog en udvisning for cross-checking. Denne gang fungerede SønderjyskE’s powerplay bedre. Tyler Fiddler kom omkring målet og fandt Derek Damon inde foran kassen. Damon havde ingen problemer med at score på Hannu Toivonen. 

Kort efter bremsede Mads Lund klodset en modstander i egen forsvarszone. Odense-powerplay, og fynboerne havde også fundet effektiviteten frem.

Ned Lukacevic fandt Nick Walters inde foran, og canadieren kunne lige så nemt som Derek Damon styre den i nettet. 1-1 og i de efterfølgende sekvenser store chancer i begge ender. Kampen åbnet op. 

Med 78 sekunder til pause fik fynboerne scoret igen. Ned Lukacevic kom op i fart på højrekanten, rundede et par sønderjyder og lagde en perfekt pasning til Sebastian Ehlers, der blot skulle sætte staven på til ny scoring. 

Målene haglede ind. Odenses forsvar så passivt til og lod Patrick Dwyer tage sigte og spadsere dybt ind i Odense-zonen. Dwyer hamrede den op i modsatte hjørne. Ingen hjælp til en chanceløs Toivonen. 2-2 efter 2o minutter. 

Ganske livlig indledning på en anden periode, hvor store Ned Lukacevic i et par glimt viste, at han er ved at komme op i fornuftig fart. SønderjyskE tiltvang sig spillemæssig dominans, men et par urutinerede aktioner af Frederik Rasmussen og Ronnie Brobak kostede fire minutter boxplay, som sønderjyderne dog overlevede uden problemer. 

Fem minutter til anden pause og et solidt skift af Førster, Lund og Dwyer i Odense-zonen blev afløst af et godt fynsk kontrastød og chancer til både Dale Mitchell og Rasmus Bjerrum.

En Odense-udvisning i slutfasen fremprovokerede et glimrende Tyler Fiddler-skud, omvendt kom Yannick Vedel helt fri i den anden ende lige efter, og det var dybest set retfærdigt, at det forblev ved 2-2 efter anden periode. 

Tredje periode begyndte med en groggy Martin Eskildsen, der fik en puck uheldigt i hovedet og måtte en tur i omklædningsrummet til tjek. Flere udvisninger – for mange på isen og forsinkelse af spillet – gav Odense mere powerplay. Men fynboernes overtal skrantede og var uorganiseret. 

Kyle Whartons udvisning efter 47 minutter gav Odense mulighed for at spille fem mod tre i et halvt minut. Mikael Gath tog timeout for at hjælpe sine spillere. 1494 tilskuere var på plads, og Gaths gode råd hjalp ikke. 

SønderjyskE satte tungt pres i minutter derefter. Kæden med Frank, Førster og en fremragende Fiddler gjorde Odense-forsvaret mørt og derefter var det Mads Lund, der fortsatte. Han lagde pucken på mål og i tumlen inde foran fik tilbagevendte Martin Eskildsen lagt den i kassen. 

Næste gang Førster, Fiddler og Frank kom på isen, sad de igen på fynboerne. Kyle Wharton stødte med frem, fik en pasning og skød på mål. Toivonen så ikke uskyldig ud i målet. 

2-4 og i sidste ende en fortjent sejr til sønderjyderne mod et Odense-hold, der virkede rådvildt og usammenhængende.

Ikke mindst i spillet i overtal, som fynboerne slet ikke fik noget ud af. Mon ikke også Søren Nielsen og Dale Mitchell er tilbage som makkerpar i næste kamp, for placeringen i tredjekæden tog helt brodden ud af Nielsen. 

Sønderjyderne var vel heller ikke mega-overbevisende, men kunne trods alt glæde sig over den første sejr over Odense i ordinær tid i sæsonen. Tyler Fiddler og Anders Førster var stærke oppe foran, og Martin Eskildsen skarp på 3-2-målet, og så er det tydeligt, at store Kyle Wharton har givet mere stabilitet ned bagved hos Chris Straubes mandskab. 

Anders Førster satte 5-2-målet i tomt bur godt et minut før tid.