Intens topkamp afgjort i overtiden

Foto: Jan Korsgaard

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates: 4-3 (1-2, 2-1, 0-0) 1-0

Metal Ligaens grundspil kunne søndag eftermiddag finde sin afgørelse i kraft af en hjemmesejr, mens en sejr til gæsterne ville åbne topkampen op på ny. Missionen lykkedes delvist for begge hold da Herning og Aalborg spillede 3-3, men med scoringen fra Riku Pitkänen i overtid havde Blue Fox mest at fejre efter en intens topkamp.

Kampens først aktion fra Branden Gracel var en af de finere af slagsen. Et billede på stærk teknik og lækkert skøjteløb endte med en lumsk afslutning i baghånden, men Tadeas Galansky lod sig ikke narre. Endnu tættere kom Lasse Lassen da ham og Toni Kallela vendte spillet lynhurtigt, og sidstnævnte måtte se en flyvende keeper komme på tværs og redde på fremragende vis.

Stærk start fra hjemmeholdet, men gæsterne var heller ikke sene til at teste Simon Nielsen i værternes mål. En fejl fra rævene i egen zone gav Pirates en to mod en situation, men desværre for nordjyderne blev det til en pasning for meget og chancen løb ud i ingenting.

Indledningsvist ganske højt tempo i kampen mellem tabellens et og to, men samtidig også en del fejl fra begge hold. Gracel noterede sig endnu en afslutning for hjemmeholdet mens gæsterne havde en stor chance til Mads Iversen. Dommerne i fokus mod midtvejsmærket, da Anders Poulsen blev ramt i ansigtet, og ud fra reaktionen så de ikke ud til at have set situationen.

I stedet fik Blue Fox en scoring at juble over. Stærk forechecking resulterede i en retur fra Galansky og Markus Jensen kunne akkurat få staven på og sætte pucken i et gabende tomt mål. 1-1 målet lod imidlertid ikke vente længe på sig da Nikolaj Carstensen fikst satte Peter Quenneville op i bunden af faceoffcirkelen, og den træfsikre canadier fandt det fjerneste hjørne over skulderen på Simon Nielsen.

En ny fremragende omstilling, værternes suverænt stærkeste våben i kampen, endte med en helt blank Jan Dalecky foran mål. Tjekken troede næppe sine egne øjne da pucken alligevel ikke fandt vej til nettet – vanvittig redning af Galansky. Kort efter kampens først powerplay til Blue Fox som blev vekslet til fire mod fire da Daniel Nielsen fik en lidt hård udvisning.

Store chancer fulgte til Blue Fox kort da begge hold igen blev fuldtallige, men to udvisninger på samme tid gav Aalborg to minutter i fem mod tre. Olivier Hinse var nådesløs i sin behandling af rævene, og 1-2-målet blev konsekvent hamret op i det korte hjørne.

Blue Fox overkom hårde odds

Ny to mod en situation til Blue Fox kort inde i anden periode, og set i bakspejlet skulle Toni Kallela nok have valgt afslutningen selv istedet for den mislykkede pasning til Lassen. En frustreret Peter Quenneville måtte til afkøling efter en mindre hævnakt bag mål, men Aalborg blev alligevel næste hold på tavlen.

Kirill Kabanov arbejdede stenhårdt og vandt en duel alene mod to modstandere, og liggende på knæ spillede han Olivier Hinse. Canadieren var lige så sikker i sin afslutning som han var i første periode, og så var Blue Fox nede med 1-3. Anders Poulsen skøjtede ikke med sine holdkammerater ud til anden periode, og det blev opgaven bestemt ikke mindre besværlig af.

Blue Fox insisterede dog på at give alt i dagens kamp, og værterne fik også fuldt udbytte kort efter. Mindre overraskende var det at chancen opstod efter en omstilling hvor Gracel lagde pucken til rette for Jan Dalecky, og tjekken smadrede pucken i nettet til reducering 2-3.

Målet gav Herning fornyet tro på tingene, og igen var Jan Dalecky på spil. Tæt under mål fik han afsluttet på Galansky som til sin store lettelse kunne konstatere, at pucken blev liggende oven på benskinnerne i stedet for at glide i mål bag ham. Simon Nielsen bød også ind med en stor redning i den anden ende hvor Julian Jakobsen ellers havde Nielsen ude i en stor sideforflytning.

Ny dramatik da Branden Gracel fangede Lasse Bo Knudsen med blikket vendt ned mod isen, og den lille canadier satte en tackling på den uopmærksomme back.  Gracel forstod ikke kendelsen, da han måtte skøjte til omklædningsrummet til et tidligt brusebad. 

Jubelen var derfor ikke til at tage fejl af da Blue Fox, nu uden to centere, alligevel slog tilbage. En hård pasning fra Lasse Lassen blev let eksekveret af Patrick Madsen som igen var stødt med helt frem. 3-3 og stærk moral af midtjyderne i fire mod fire-spillet, der var en realitet, fordi Martin Lefebvre i samme sekvens røg ud for en crosschecking. 

Piraterne skød med løst krudt

En lumsk afslutning fra Jeppe Holmberg var tæt på at sende Pirates tilbage i front, men afslutningen strøg akkurat hen over overliggeren. Også Mikkel Højbjerg havde en stor chance tæt under mål som Simon Nielsen dog fik afværget. Tredje periode startede ellers ud i en noget mere taktisk udgave, og kampens betydning taget i betragtning forstod man godt de to hold.

Stor chance til Riku Pitkänen efter endnu en omstilling. Kallela fandt sin landsmand med en glimrende pasning og da Pitkänen blev forstyrret heftigt fik han ikke sendt pucken i nettet. Med to centere nede blev der trukket store veksler på Juha Kiilholma og Kristoffer Søgaard, og spørgsmålet var om Hernings bredde kunne stå distancen.

Tobias Ladehoff havde i samme skifte to fine styringer som Simon Nielsen tog sig af, og umiddelbart syntes Pirates at have flest kræfter i behold. Midtjyderne stod ganske solidt i egen zone, selvom nordjyderne konstant søgte trafikken foran mål. Det gav flere løse chancer som let kan resultere i et mål, når pucken skal passere venner og fjender.

Stærk backchecking fra gæsterne forhindrede Toni Kallela i at få afsluttet ordentligt efter han ellers havde sat piraternes defensiv af. Også Lasse Lassen var nærgående med en styring tæt under mål, men det lignede mest af alt overtid i Kvik Hockey Arena. Med masser af tid og plads kunne Tobias Ladehoff ellers have afgjort kampen, og denne gang var Herning ikke uheldige da pucken strøg forbi målet.

Endnu tættere kom Peter Quenneville, da han afsluttede direkte efter en faceoff, og den umiskendelige lyd af pucken mod stolpen lød i arenaen. Olivier Hinse havde også en stor mulighed, og Simon Nielsen måtte i det hele taget slide særdeles hårdt for at sikre sit hold point mod slutningen.

I overtiden sled Toni Kallela sig fri og satte kurs mod Galansky. Julian Jakobsen hev i nødbremsen og hvad der mest lignede et straffeslag blev takseret til en almindelig udvisning. Skuddene haglede ned over Galansky og til sidst måtte han strække våben da Riku Pitkänen smækkede pucken helt op i målhjørnet.

Stor forløsning blandt midtjyderne der måtte gå så grueligt meget igennem inden topholdet cementere førstepladsen i Metal Ligaen. Blue Fox er således nu kun et point fra at vinde grundspillet, mens Aalborg synes sikre på at slutte som nummer to.