Esbjerg vandt for tredje gang i sæsonen i Herning

Foto: Jan Korsgaard

Herning Blue Fox-Esbjerg Energy 1-2 (0-0,0-0,1-1) 0-1 For tredje gang af tre mulige lykkedes det i aften for Esbjerg at vinde i Herning. Carson McMillan blev matchvinder for gæsterne i en tempofyldt, intens og velspillet match, der havde noget slutspil over sig.

McMillan scorede blot et sekund, før overtiden blev til straffeslag, da han i overtal fyrede pucken af sted “mellem venner og fjender” og satte 2-1’eren, der afgjorde kampen. 

Esbjerg leverede frisk og offensiv start. Alexis Loiseau og Adam Miller havde gode tilbud indenfor de første fem minutter.

Herning var uden reelle målchancer de første 12 minutter frem til kampens første udvisning. Phillip Bruggisser leverede en nødbremse i midtzonen for at afværge en kontramulighed. Christian Silfver havde bedste Herning-mulighed i overtal.

Herning kom bedre med rent spillemæssigt i kølvandet på udvisningen, men havde trods et par gode muligheder ikke held med at få passeret Seldrup.

Jacob Jessen fik en udvisning i egen zone efter 17 minutter, og et Esbjergpower play fulgte. Men trods en mand mere på isen var det ikke meget, vestjyderne her kom frem til og der stod fortsat 0-0 da første periode sluttede. 

Masser af tempo og masser af intensitet som ventet i Kvik Hockey Arena, hvor de to hold allerede nu begyndte at “lugte af slutspil.”

Seldrup og Ahonen fortsatte med solidt målmandsspil i anden periode, som Felix Scheel indledte med et stolpeskud. Esbjerg havde i det hele taget fortsat initiativet og fik skabt mest fremad banen. Efter fire minutter blev Michael Fine sat op til afslutning lige foran mål. Fine frist rimede, men Herning-keeperen Ahonen afværgede med skinnerne.

Efter otte minutter leverede Jan Dalecky et godt forsøg fra en halvspids vinkel. Herning pressede efterfølgende på, og Sune Hjulmand måtte til afkøling for en slashing i en generelt meget fair spillet kamp. 

Stærkt powerplayspil af Herning, som noterede sig sit hidtil bedste forsøg til Jan Dalecky, der fik sendt pucken på sammenføjningen. Herning sad nu på det meste rent spillemæssigt og man fik da også sendt endnu et forsøg på målrammen, da Toni Kallela trykkede af umiddelbart efter en faceoff.

Halvandet minut før pausen fik Christian Silfver to minutter for en hooking foran udskiftningsboksen. Esbjerg med andet powerplay i kampen, men det blev kun til en halv chance til Adam Miller. Stadig 0-0 efter 40 minutter.

Tredje periode blev en taktisk affære med fokus på minimering af fejl fra begge mandskabers side. Der blev ikke givet meget plads.

Et øjebliks uopmærksomhed i Herning-defensiven blev udnyttet af Esbjerg, da Michael Fine tog sagen i egen hånd og slyngede pucken i nettet fra en position i udkanten af faceoff-cirklen. Ahonen nåede ikke forflytningen i tide.

Minuttet efter var Vock tæt på at nå frem til en tværpasning fra Miller, men det amerikanske samarbejde manglede lige det sidste.

Justin Crandall fik to minutter for hooking efter 12 minutter. Herning med et godt pres, men Esbjerg-spillerne ofrene sig og kastede sig ned i midtjydernes afslutninger og fik kørt de to minutter af uret.

En højdramatisk slutfase. Sune Hjulmand var tæt på at finde Bruggisser tæt under mål, men det blev til en pasning for meget i stedet for at gå direkte på mål.

Straffen faldt omgående i modsatte ende, da Herning slog kontra og udlignende til 1-1 ved Riku Pitkänen. Herlig afslutning på en glimrende hockeykamp. 

Der blev ikke scoret yderligere og kampen gik dermed i overtid.

Juha Kiiholma fik chancen alene med Seldrup på en friløber. Men forsøget gik forbi.

Esbjerg med gylden mulighed for fire mod tre, da Herning tog en udvisning i egen zone med to minutter igen ved Marlo Koponen.

Her havde Herning egentligt held til at optrævle vestjydernes powerplay, indtil blot et sekund før tid, da Carson McMillan fra distancen fik sendt pucken forbi venner og fjender og afgjorde kampen til gæsternes fordel.

Esbjerg kunne dermed rejse hjem med en ikke helt ufortjent sejr på 2-1, præcist som sidst, man gæstende Herning.