Herning slog til i slutfasen

Foto: iShoot.dk

Hvidovre Fighters – Herning Blue Fox 2-4 (1-1,0-0,1-3) Gæsterne fra Herning kom til Allan Villadsen Arena i Hvidovre som storfavoritter. Med en forskel på 65 point i tabellen og 10 placeringer, var der lagt op til en meget svær opgave for hjemmeholdet. Hvidovre havde inden kampen 6 point op til Herlev Eagles på den kvalificerende slutspilsspil.

Den store forskel på holdene inden kampen kunne ikke ses i de første 20 minutter. Hvidovre var først på måltavlen efter små tre minutter, hvor de udnyttede et powerplay. Tobias Dyk sendte pucken på tværs, hvor Sebastian Svendsen ubesværet kunne sende pucken ind bag Ari Ahonen, som ikke havde fået sideforskudt. 

Et par minutter efter var Herning tæt på udligningen, men måtte se afslutningen prelle af på stolpen. Efter 12 minutter tabte Hvidovre pucken i egen zone, hvilket Juha Kiilholma udnyttede iskoldt. Finnen skøjtede ind midt i zonen og trak sin afslutning, så han fik god plads til at udplacere Niklas Lindström til perioderesultatet 1-1.

Anden periode blev spillet i et højt tempo, som gjorde det svært for begge hold at få kontrol på pucken i de afgørende faser. Hvidovre var mest toneangivende og havde flere gode afslutninger, mens Herning ikke rigtigt var oppe i gear. En jævn periode endte uden scoringer og dermed remis 1-1 på måltavlen inden sidste periode.

Hvidovre kæmpede stadig for at vinde kampen og formindske forspringet til Herlev i tabellen. Efter 45:46 gav det pote for den hårdt kæmpende Fighters. Efter et mindre klumpspil foran Ari Ahonen, endte pucken til sidst hos Rasmus Simonsen, som fik bugseret på pucken til Hvidovre-føring 2-1.

Herning skruede forventeligt op for tempoet efter scoringen og blev straks farlige. Føringen til Hvidovre holdt kun i tre minutter, da Thomas Vilstrup Andersen fik sendt pucken i nettet til 2-2. Det afstedkom et yderligere Herning-pres, som efterhånden satte sig på kampen.

Med tre et halvt minut tilbage af kampen røg Victor Björkung i straffeboksen to minutter for en high sticking. Det udnyttede Herning på bedste vis, da Lasse Lassen scorede til 2-3 lige da Hvidovre blev fuldtallige.

Det fik Hvidovre til at tage et sidst sats, da de tog Lundström ud med ca. et minut tilbage. Herning viste igen deres overblik og fik sendt pucken i det tomme mål til slutresultatet 2-4. Det var igen Lasse Lassen, som dermed blev dobbelt målscorer.

På trods af en ihærdig fight fra hjemmeholdet, måtte de se sig slået i en kamp, hvor de spillede lige op med førerholdet. Det ser nu mere end svært ud i bunden af tabellen, for sæsonens nykommere.