45 skud og overtidssejr til Gentofte Stars

Gentofte Stars-Herlev Eagles 2-1 (0-0,1-1,0-0) 1-0 268 tilskuere var på plads i Gentofte i aften, hvor hjemmeholdet snuppede to af tre mulige point i det vigtige opgør mellem de to forstadsklubber.

Jesse Jyrkkiö hamrede det afgørende mål kort inde i overtiden, som hjemmeholdet begyndte i fire mod tre. Stars fik spillet pucken godt rundt, og til sidst afsluttede finnen med trafik foran mål.

En ellers flyvende Evan Mosher – man of the match – måtte se sig passeret for anden gang på aftenen.

Kim Staal var for første gang i sæsonen i Herlevs line up, dog i tredjekæden for Eagles-mandskabet, der kæmpede bravt fra start. De to hold leverede en ganske jævnbyrdig første periode med god fordeling af spil og chancer. Og to gode målmænd holdt buret rent.

Også Seppänen hos Gentofte var ganske skrap i aften. I anden periode måtte både han og Mosher dog give fortabt.

Gentofte lagde hårdt tryk på Herlev i første halvdel af perioden takket være powerplay. Men Herlev fik redet stormen af med et imponerende hårdtarbejdende hold.

Herlev fik endda vendt spillets gang og bragt sig foran på en iskold og knastør afslutning af Sander tæt under mål.

Det varede dog ikke længe. Første gang gæsterne gav Gentofte en smule plads og ikke sloges nok for det i egen zone blev der scoret og udlignet. Det var Jeff Terminesi, der udlignede – assisteret af unge Jeppe Klitgaard.

Jonas Sander fik pucken i mål nok engang, men målet blev underkendt. En kendelse, der var rigtigt mange i hallen der nok ikke var helt enige i. Men dommeren sagde høj stok.

Gentofte søgte efter føringsmålet i tredje periode og spillede også det langt mest polerede spil af de to mandskaber. Skudstatisikken i tredje periode endte 17-4 i hjemmeholdets favør, men Evan Mosher stod igen og igen på hovedet i gæsternes mål.

Og ikke mindst sled Eagles-mandskabet helt ned til sidste skøjteklinge, inden de måtte kapitulere i overtiden.

Gentofte havde trukket den finske universalspiller Joonas Riekkinen frem i offensiven, mens de to Virtala-brødre spillede sammen i førstekæden. Hos Herlev viste Jonas Sander igen sit store potentiale og fortsatte de fine takter fra slutningen af sidste sæson.