Herlev vandt det vitale opgør og slog Hvidovre igen

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles – Hvidovre Fighters 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)  Pænt fremmøde i Herlev, hvor det ret beset var sidste udkald for gæsterne hvis de fortsat skal have en realistisk mulighed for slutspil. Nede med tre point og dårligst indbyrdes var kravet sejr i ordinær spilletid.

Omvendt kunne hjemmeholdet lukke ned for en del spekulationer om, hvem der skal tidlig på sommerferie hvis pointene forblev i Ørneborgen. Ydermere var der indsamlet en sejrsbonus på 40.000 kr. til Herlev, som gulerod for en sejr!

Dagens mand for Hvidovre i sidste gevinst mod Rødovre, Victor Cubars, chokstartede matchen med en scoring i første minut. Et urent skud, der på en fixeret måde snød Evan Mosher, som ellers havde frit udsyn til skuddet.

Herlev slog straks tilbage og lagde et tungt pres på Hvidovre, og efter godt seks minutter udnyttede Dallas Maxwell at defensiven hos gæsterne tog sig en blunder, rundede Niklas Lundström og lagde pucken i kassen til udligning.

Isen i hallen virkede meget uren og specielle opspring og spillere, der mistede fodfæste, skabte mange uforudsete hændelser med stor underholdningsværdi.

Kampens første udvisning tilfaldt gæsterne, men det bragte ikke de store muligheder for scoring til ørnene. Faktisk var gæsternes Viktor Bjørkung tættest på med et forsøg, som lige blev reddet med det yderste af en benparade fra Mosher.

Thomas Søndergård sørgede for hjemmeholdets føring, da han et par minutter før pause insisterende pressede en ufarlig puck under gæsternes keeper.

Femten sekunder efter blev et Herlev-skud fra blue line farligt, da det mellem venner og fjender blev sendt afsted mod kassen. På ingen tid var kampen vendt på hovedet med to måls føring til Herlev. Målet blev krediteret Mathias Thinnesen og 3-1 til Herlev efter første periode. 

En underholdende første periode der illustrerede at Herlev var dem, der ville det mest, mens gæsterne var skarpe de få gange de besøgte ørnenes zone.

Anden periode startede med Herlevs første udvisning efter et halvt minut, – en tynd en af slagsen til Karl Beckman.
Her var det også undertallet, der havde den største mulighed, men Christoffer Gaths skud strøg lige forbi Hvidovre-keeperen.

Anden periodes første scoring tilfaldt Hvidovre, der sagde tak for et uprovokeret pucktab af hjemmeholdet i egen zone. Det var Dennis Christjansen der takkede, og for en stund bragte spændingen tilbage i opgøret.

Endnu en tynd udvisning – denne gang til Hvidovre – bragte gæsternes offensiv til ende for en kort bemærkning.

Perioden havde indtil dette været gæsternes, der viste mere energi end hjemmeholdet. Dette mønster fortsatte ufortrødent efter endt afsoning.

Tabene af pucke i egen zone fortsatte og Herlevs Brian Birkhoff måtte ty til nødbremse og ud i to minutter, men heller ikke denne gang skulle der komme et overtalsmål. I slutsekundet trak Herlev endnu en udvisning til Holden Anderson, som gav Hvidovre en overtalsstart på tredje periode.

Tredje periode startede med overtallet til gæsterne, der havde problemer med at sætte spillet og tiden gik hjemmeholdets vej.

Efter tre et halvt minut fik Hviovre igen en giveaway i Herlevs zone, men Adam Carnestad måtte se og høre forsøget prelle af på rammen.

Efter to periode med momentum til hver af holdene, var det så som så med kræfterne, især hjemmeholdet virkede trætte, og havde på tidspunkter rigeligt at se til med bare at få pucken ud af zonen. Tobias Ruelykke måtte trække i håndbremsen og Hvidovre kom igen i overtal, men det trak stadig ingen overskrifter.

Det kunne ikke blive ved at godt for Herlev, troede man, da Brian Birkhoff trak endnu en tynd udvisning til hjemmeholdet, og det kunne det heller ikke.

Hvad ingen kunne i overtal præsterede Frederik Bjerrum i undertal, da han instisterende øgede Herlevs føring til to, og dermed bragte roen tilbage i ørnereden. 4-2.

Med et par minutter tilbage scorede Herlev, men målet blev underkendt og Mikkel Ankjær Nielsen idømt en udvisning. Gæsterne trak keeperen ud og spillede seks mod fire i håbet om at ændre kampen resultat, men Herlevs box stod sikkert og tillod ingen igen forsøg.

Frederik Bjerrum blev med sin anden scoring stjernen for i aften da han satte femte Herlev-kasse i tomt bur kort før tid.