Game center: Odense-Aalborg

(Grundspils kamp mellem Rungsted Ishockey og Odense Bulldogs, spillet i SAXO Bank Arena, Rungsted den 17. Oktober 2014) Foto: Jan Korsgaard

Før kampen: Odense Bulldogs og Aalborg Pirates mødes i Metal Cup-semifinalen til januar, men allerede i aften er der en slags generalprøve, når de to klubber for første gang tørner sammen i ligaregi.

Det bliver noget af en ilddåb for det unge og lette Aalborg-hold, der spillede en dårlig kamp tirsdag mod Rødovre, hvor det blev til et klokkeklart nederlag på 2-6 – uden at Pirates var i nærheden af sejren.

Pirates TV: Optakt med træner Jens Nielsen her:

Det meste af Aalborgs offensive power er hidtil kommet fra Nicolai Meyer og Olle Liss, men skal nordjyderne mere i aften i Bryggeriet Vestfyen, skal for eksempel andenkæden med Ehlers, Fakt og Korsgaard også levere mere. Men de skal op mod spillere som Joakim Nettelbladt, Sean Wiles og Ryan McDonough, så det bliver ikke alt for nemt for de unge aalborgensere.

– Aalborg er sultne efter at komme på tavlen, og selv om de ikke har de samme profiler som sidste år, er det et hold, der arbejder hårdt. Vi kan ikke tage let på opgaven, men vi har mere offensiv power i denne sæson, så vi kommer til at skabe flere chance, siger Odense-coach Brad Gratton til Fyens Stiftstidende op til kampen.

Holdene: Endnu ingen skader hos Odense bortset fra den unge back Oliver Larsen, der endnu ikke har været i kamp. Gratton kører formentlig videre med samme kæder. Hos Aalborg har Anders Thode og Kristian Kodal endnu ikke været i kamp, bliver det i aften?

Hold øje med: Svenske Sebastian Fakt har nu haft en enkel kamp til at vænne sig til Metal Ligaen. Hvad kan han tilføre det purunge Aalborg-hold? Hos Odense vælter det ind med point fra Dale Mitchell, der fortsætter takterne fra i fjor med syv point i to kampe.