Før kampen: Semifinale – Odense skal ind og krige igen

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

(Optakt: Odense Bulldogs-Gentofte Stars) Hvilket drama vi får i aften i Odense, hvor fynboerne for alvor igen kan skabe håb om en finale med en gevinst i aften.

Gentofte, omvendt, har endnu en mulighed for at spille sig i finalen, og kan gå på isen i aften uden nerver og bevidstheden om en eventuel hjemmekamp allerede på søndag.

Stars-spillerne var utilfredse med indsatsen tirsdag aften på hjemmebane i den fuldsatte Gentofte Skøjtehal. For dårligt arbejde i midtzonen og for lidt struktur og vildskab i forhold til normalt, lød bulletinerne efter kampen.

Så der er næppe tvivl om, at der er terpet koncentration i Arvidsens omklædningsrum de seneste dage. Men der er næppe lavet om på holdopstillingen efter det første nederlag i seks kampe. Det er der ingen grund til.

Hos Odense Bulldogs er det helt store spørgsmålstegn Tony Romano, der er gemt fuldstændig væk fra overfladen. Ingen vil ud med noget – naturligvis – og det betyder naturligvis, at det vælter med spekulationer omkring amerikanerens tilstand.

Efterhånden er det i hvert fald både en joker og en overraskelse, fynboerne eventuelt kan trække frem.

Assisterende træner Mads True vil ikke skænke Romano eller ej en tanke i dagens udgave af Fyens Stifstidende:

– Vi skal ind og krige igen og helt banalt kun tænke på at vinde denne ene kamp og intet andet, siger True.

– Det har været tre tætte kampe, og vi kunne godt have vundet et par stykker, hvis centimeterne var faldet lidt til den anden side. Men man skal også tænke på, at en stærk spiller som Sebastian Strandberg først lige er kommet tilbage efter små fem ugers pause, men nu er han tydeligvis på vej op i form, lyder det fra Mads True.

Mon ikke Odense – hvis man er uden Romano – igen vælger at stille med Mitchell sammen med både Sterner og Strandberg? Den taktik fungerede glimrende tirsdag, hvor Bulldogs fik lukket godt ned for Stars – og formentlig vil hævde, at det var deres fortjeneste, at Gentofte ikke kom til så meget den aften.

Lad os bare kalde de første 10-15 minutter for helt afgørende i aften. Bulldogs har formentlig et rekordstort publikum i ryggen og vil komme stormende for at overfalde modstanderne. Det kan og skal ikke være anderledes.

Hvordan tackler det altid koldblodigt agerende Gentofte-hold det angreb?

Hold øje med: Tidligere målscorertype, men kun to mål i 50 kampe i sæsonen. Emil Møller Rasmussen har påtaget sig en rolle som arbejdsmand i denne sæson, men kan være den, der dukker op som trold af en æske for Gentofte. Hos Odense har Mikkel Ankjær Nielsen været helt pointløs i slutspillet (10 point i grundspillet) og lige nøjagtig en kasse fra ham, er noget Bulldogs sagtens kunne trænge til. Og så er der i disse målfattige kampe naturligvis blik for powerplay, boxplay og ikke mindst de to vildt dygtige målmænd i begge ender.